top icon
Επικαιρότητα

General Motors Financial Company

Η General Motors Financial Company ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει δραστηριότητες χρηματοδότησης αυτοκινήτων σε Λατινική Αμερική, Ευρώπη και Κίνα από την Ally Financial Inc.

Η General Motors Financial Company ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει δραστηριότητες χρηματοδότησης αυτοκινήτων σε Λατινική Αμερική, Ευρώπη και Κίνα από την Ally Financial Inc.
 
H GM ίδρυσε τη GM Financial το 2010 για να προσθέσει σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά σε στρατηγικής σημασίας και άλλους τομείς. Με την προσθήκη των Διεθνών Δραστηριοτήτων της Ally, η GM Financial θα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τους πελάτες και Διανομείς της GM σε αγορές, από τις οποίες η GM αντλεί περίπου το 80% των παγκόσμιων πωλήσεών της, ενώ θα εξασφαλίσει ισχυρές αποδόσεις. 
 
H συναλλαγή περιλαμβάνει δραστηριότητες στη Βραζιλία, το Μεξικό, την Κολομβία, τη Χιλή, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ελβετία και την Αυστρία. Περιλαμβάνει επίσης το μερίδιο 40% της Ally στην Κινεζική κοινοπραξία της GMAC-SAIC Automotive Finance Company.
 
Για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, η GM εκτιμά ότι θα διαθέσει περίπου 2 δισ. δολάρια σε μετρητά στην GM Financial για να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο και να διασφαλίσει μία κατάλληλη κεφαλαιακή δομή. Το αντίτιμο της εξαγοράς των αποκτηθέντων στοιχείων ενεργητικού είναι κατά περίπου 550 εκατ. δολάρια υψηλότερο από τη λογιστική τους αξία. Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, το ενεργητικό της GM Financial θα διπλασιαστεί στα περίπου 33 δισ. δολάρια και οι υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένου του ενοποιημένου χρέους, θα αυξηθεί σε περίπου 27 δισ. δολάρια από περίπου 12 δισ. δολάρια σήμερα.   
 
Η συναλλαγή αναμένεται να συνεισφέρει 300 έως 400 εκατ. δολάρια στα ετήσια προ φόρων κέρδη της GM Financial. Αυτό θα φέρει την εκτιμώμενη επίδοση των pro forma ετήσιων EBT κοντά στο 1 δισ. δολάρια. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013, εφόσον λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ