top icon
Κόσμος

Επίσημο: H Sony μπαίνει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Sony ανακοίνωσε στα πλαίσια της CES 2022 ότι σκοπεύει να μπει δυναμικά στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων – και ως έμπρακτη απόδειξη των προθέσεων της παρουσίασε στο Λ. Βέγκας ένα δεύτερο EV.

Πίσω στις αρχές του 2020, η Sony είχε δείξει εμπράκτως τις προθέσεις της στο μαγικό κόσμο των τεσσάρων τροχών παρουσιάζοντας στην CES 2020 το Vision S, ένα ηλεκτρικό 4θυρο μοντέλο, μέσω του οποίου η ιαπωνική εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας είχε «επιδείξει» στο κοινό τις τεχνολογίες της στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης και της in-car ψυχαγωγίας.

Ένα χρόνο αργότερα, η εταιρεία από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου είχε φέρει στον πραγματικό κόσμο το πρώτο «απτό» πρωτότυπο του Vision S, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν σκοπεύει να το κατασκευάσει σε ευρεία κλίμακα.

Sony

Σήμερα ωστόσο και με αφορμή την παρουσία της στην CES 2022, η Sony άλλαξε… γραμμή πλεύσης δηλώνοντας ότι σκοπεύει να λανσάρει μια νέα εταιρεία, με την ονομασία Sony Mobility Inc, την άνοιξη του 2022, μέσω της οποίας «σκοπεύει να διερευνήσει την είσοδο της στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων».

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Sony θα περιστρέφεται γύρω από τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) και ρομποτικής που έχει η ίδια αναπτύξει, οι οποίες, όπως είπε η εταιρεία «θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός κόσμου όπου όλοι μπορούν να ζουν σε αρμονία με τα ρομπότ σε καθημερινή βάση, να προσφέρουν συναισθήματα στους ανθρώπους και να συνεισφέρουν στην κοινωνία».

Sony

Ως μέρος αυτής της επέκτασης στον τομέα της κινητικότητας, η Sony παρουσίασε σήμερα στην CES 2022 ένα δεύτερο πρωτότυπο EV, το οποίο φέρει την ονομασία Vision-S 02 SUV.

Το πρωτότυπο χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με τον 4θυρο «αδελφό», αλλά και τις ίδιες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, παίρνοντας κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες, κάθε ένας από τους οποίους αποδίδει 272 ίππους.

Προς ώρας, η Sony δεν καθιστά γνωστή την τεχνολογία της μπαταρίας του Vision-S 02 SUV, το οποίο είναι 7θεσιο και έχει μήκος 4,9 μ.

Sony

Βασιζόμενη στις «κατακτήσεις» της στον τομέα της ψυχαγωγίας, η Sony έχει εγκαταστήσει στο εσωτερικό ηχεία στα καθίσματα, για να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη εμπειρία ήχου, η οποία θα δημιουργεί στους επιβάτες την αίσθηση ότι θα βρίσκονται σε… συναυλία. Το σύστημα infotainment καθώς και οι αντίστοιχες πίσω οθόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αναπαραγωγή βίντεο ή βιντεοπαιχνιδιών μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης σε κονσόλα παιχνιδιών Sony Playstation.

Sony

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Sony
  • Sony
  • Sony - Honda
  • Sony
  • Sony
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ