top icon
Επικαιρότητα

Mazda Kazamai

Ραντεβού στην έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας, στις 26 Αυγούστου, έδωσε η Mazda, η οποία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο  κόμπακτ κροσόβερ με το όνομα Kazamai. Το όνομα του μοντέλου στα ιαπωνικά σημαίνει «ανεμοστρόβιλος», κάτι που αποδεικνύει ότι αν μη τι άλλο το αυτοκίνητο έρχεται να ξεσηκώσει στο πέρασμά του, χάρη στο σπορ σχεδιασμό και το δυναμικό του χαρακτήρα.

Σχεδιαστικά, το Kazamai υιοθετεί τις γραμμές και τις καμπύλες της σύγχρονης φιλοσοφίας της ιαπωνικής εταιρίας. Την προσοχή τραβά αμέσως η σχεδίαση της μάσκας αλλά και οι εντυπωσιακοί τροχοί, με τις ζάντες 22 ιντσών.

Κάτω από το καπό του Kazamai φιλοξενείται ένα προηγμένο μηχανικό σύνολο άμεσου ψεκασμού, το οποίο συνεργάζεται με ένα νέο σύστημα μετάδοσης. Η κίνηση, όπως είναι φυσικό, μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς. Στη σπορ συμπεριφορά του αυτοκινήτου συμβάλλουν με τον τρόπο τους και τα αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ και το συνολικό βάρος του αμαξώματος έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, για καλύτερες επιδόσεις. Οι τελευταίες, εκτός από ικανοποιητικές είναι και… οικολογικές σύμφωνα με τη Mazda, αφού το σύνολο εξασφαλίζει περιορισμένη κατανάλωση και εκπομπές CO2.

Το Kazamai κατασκευάστηκε ειδικά για την έκθεση της Ρωσικής πρωτεύουσας, στην οποία η κατηγορία των SUV φαίνεται ότι διανύει περίοδο άνθισης, διατηρώντας τη δεύτερη θέση στις συνολικές πωλήσεις. Πιθανότατα δε, το αυτοκίνητο αποτελεί μια πρόγευση, του τι μέλλει γενέσθαι τα επόμενα χρόνια στο στρατόπεδο της Mazda. Παράλληλα μάλιστα με την παρουσίαση του Kazamai, ντεμπούτο για τη Ρωσική αγορά θα πραγματοποιήσει και το CX-9.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ