top icon
Επικαιρότητα

Aλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες

Κίνηση με 4 πρωτοβουλίες έγινε από την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών για βελτίωση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών –κυρίως- στην περιοχή της Αθήνας.

Κίνηση με 4 πρωτοβουλίες έγινε από την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών για βελτίωση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών –κυρίως- στην περιοχή της Αθήνας.

Καταρχήν γίνεται λόγος για καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής η οποία αναδεικνύεται σε δυσεπίλυτο ζήτημα για τις συγκοινωνίες, την εισαγωγή ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ειδικές πλαστικές κάρτες σταδιακά από το 2014 καθώς και την πλήρη αξιολόγηση και πιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών από ανεξάρτητο φορέα. Η τέταρτη πρωτοβουλία είναι η δημιουργία Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στην περιοχή του Ελαιώνα, ακριβώς πάνω από τον ομώνυμο σταθμό του μετρό. Εκεί λοιπόν σε χώρο 35.000 τ.μ. θα μεταφερθούν τα ΚΤΕΛ της Λιοσίων και του Κηφισού με σκοπό να υπάρχουν ακόμα 25.000 τ.μ. ελεύθερου χώρου και πράσινου καθώς και 11.000 τ.μ. εμπορικής χρήσης. Το κόστος υπολογίζεται σε 120 εκ. ευρώ και το έργο, την επίβλεψη του οποίου έχει η εταιρεία Αττικό Μετρό, θα μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο έτη από την έναρξη των εργασιών. Ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης ανέφερε ακόμα ότι τον Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί η επέκταση του Μετρό προς την Ανθούπολη, τον Ιούλιο η αντίστοιχη προς το Ελληνικό και έως το 2017 η επέκταση της γραμμής τρία (Χαϊδάρι). Σχετικά με το Τραμ ότι σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση για την επέκτασή προς Πειραιά όπου θα φτάσει στα τέλη του 2014 με 12 νέες στάσεις από το Νέο Φάληρο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ