top icon
Επικαιρότητα

SsangYong C200

Η SsangYong δείχνει τους πρώτους καρπούς από τη συνεργασία της με την Shanghai Automotive Industries Group.

Η SsangYong δείχνει τους πρώτους καρπούς από τη συνεργασία της με την Shanghai Automotive Industries Group – ένα νέο κόμπακτ SUV με την επωνυμία C200. Το C200 σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας και άκρως παραγωγικής περιόδου για την εταιρία, η οποία περιλαμβάνει 20 νέα μοντέλα βασισμένα σε 5 νέες πλατφόρμες μέσα στα επόμενα 5 χρόνια ξεκινώντας από το 2009.
 
Όπως δήλωσε ο Paul Williams, Γενικός Διευθυντής της SsangYong στη Μ. Βρετανία, «το αυτοκίνητο αυτό είναι πολύ-πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί αποτελεί την πρώτη απτή απόδειξη της νέας μας στρατηγικής που ανακοινώσαμε στη Γενεύη. Έχει μεγάλη σημασία γιατί είναι το πρώτο αυτοκίνητο με αμάξωμα μονοκόκ που κατασκευάζει η Κορεάτικη εταιρία, καθώς και το πρώτο με την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Αυτό σημαίνει πως στη γκάμα της SsangYong θα υπάρχουν στο μέλλον και επιβατικά οχήματα εκτός από SUV. Το C200 δίνει το στίγμα αυτών που θα επακολουθήσουν».
 
Το C200 έχει σχεδιαστεί από τον Giugaro, καθώς η ItalDesign συνεργάζεται στενά με τη SsangYong πάνω στα νέα της μοντέλα. Προβλέπεται επίσης στο μέλλον να υπάρξει και μια τετρακίνητη έκδοση, αν και ο πυρήνας των οχημάτων της SsangYong παραμένουν τα SUV. Στην Αγγλία, συνεχίζει ο Williams, «θα χρειαστεί η δημιουργία της κατάλληλης υποδομής πριν περάσουμε στο χώρο των επιβατικών. Θα πρέπει επίσης να κάνουμε επιλογή γιατί ορισμένα μοντέλα είναι σχεδιασμένα για την κορεάτικη αγορά, όπως για παράδειγμα τα μεγάλα σαλούν».
 
Στη νέα γενιά των SsangYong είναι πιθανό να αναγνωρίσουμε ορισμένα στοιχεία από Rover, καθώς η SAIC παράγει τώρα αυτοκίνητα που βασίζονται σε πατώματα της Rover, καθώς και βελτιωμένες εκδόσεις των πετρελαιοκινητήρων της σειράς Κ. Μάλιστα, οι κινητήρες αυτοί είναι πολύ πιθανό να βρουν θέση στη νέα γκάμα των αυτοκινήτων της SsangYong. Επίσης, η πλατφόρμα Χ60 της Rover μπορεί να αποτελέσει το πάτωμα για ορισμένα από τα νέα της μοντέλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ