top icon
Κόσμος

Toyota Yaris: Από την Τσεχία με αγάπη

Το νέο Toyota Yaris ξεκίνησε να παράγεται σε μια ακόμα ευρωπαϊκή μονάδα της ιαπωνικής εταιρείας.

Το νέο Toyota Yaris, το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021, ξεκίνησε να κατασκευάζεται σε μια ακόμα μονάδα, και συγκεκριμένα σε εκείνη που έχει την έδρα του στο Colin της Τσεχίας, αποτελώντας έτσι το δεύτερο εργοστάσιο του Ιάπωνα κατασκευαστή μετά από εκείνο που βρίσκεται στη Γαλλία.

Η συγκεκριμένη μονάδα, στην οποία η Toyota κατασκεύαζε σε συνεργασία με το Groupe PSA τα Aygo, 108 και C1, πέρασε υπό την πλήρη ιδιοκτησία της ιαπωνικής εταιρείας τον Ιανουάριο του 2021, με την τελευταία να επενδύει περισσότερα από 180 εκατ. ευρώ για τον μετασχηματισμό του προκειμένου να κατασκευάζονται σε αυτό οχήματα της κατηγορίας Α και Β που βασίζονται στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA).

Εκτός από το νέο Toyota Yaris, στη μονάδα της Τσεχίας θα κατασκευάζεται από το 2022 και το νέο Aygo X.

Για τις ανάγκες παραγωγής των δύο αυτών οχημάτων, η Toyota προσέλαβε περισσότερους από 1.600 νέους εργαζομένους.

Στο εργοστάσιο θα παράγονται και οι υβριδικές εκδόσεις του νέου Yaris, που ήδη αντιπροσωπεύουν το 80% των πωλήσεών του στην Ευρώπη.

Toyota Yaris

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι υβριδικές μονάδες κίνησης του νέου Toyota Yaris «φτάνουν» στις μονάδες της ιαπωνικής εταιρείας σε Τσεχία και Γαλλία από το εργοστάσιο της τελευταίας που βρίσκεται στην Πολωνία.

«Πρόκειται για ένα συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός για το μέλλον της TMMCZ καθώς αρχίζει να παράγει το αυτοκίνητό μας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Ο ευρωπαϊκός στόχος πωλήσεων της Toyota είναι 1,5 εκατομμύριο οχήματα έως το 2025 και το Yaris θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου. Η εισαγωγή τόσο της πλατφόρμας TNGA όσο και των υβριδικών κινητήρων στο TMMCZ είναι σύμφωνη με τη στρατηγική μας σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe, Marvin Cooke.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ