top icon
Επικαιρότητα

Χωρίς Μετρό Πέμπτη και Παρασκευή

Διήμερη απεργία, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, έχουν εξαγγείλει τα σωματεία των εργαζομένων.

Διήμερη απεργία, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, έχουν εξαγγείλει τα σωματεία των εργαζομένων, με στόχο την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας του 2008. Οι εκπρόσωποι των σωματείων της ΑΜΕΛ, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής, προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών.
 
Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ εργαζομένων και διοικήσεων για τη συλλογική σύμβαση εργασίας δεν δύναται να πραγματοποιηθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού το μείζον πρόβλημα είναι η νομοθεσία κι αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν να γίνουν μεγαλύτερες αυξήσεις.
 
Η νομοθεσία αναφέρει ότι οι αυξήσεις των ΔΕΚΟ δεν πρέπει να ξεπερνούν αυτές της ΓΣΕΕ. Στην ΑΜΕΛ, οι εργαζόμενοι αντιδρούν επειδή δεν περιλαμβάνονται τα επιδόματα στις αναμενόμενες αυξήσεις τις οποίες έχει προτείνει η διοίκηση του συγκεκριμένου φορέα.
 
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «η διοίκηση της AMEΛ και τα συναρμόδια υπουργεία εμπαίζουν τους εργαζόμενους και αρνούνται να καταθέσουν έγγραφη πρόταση που να αφορά την EΣΣE, με αποτέλεσμα αν και απομένει μόλις ένας μήνας πριν τη λήξη του έτους, οι εργαζόμενοι να μην έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αύξηση».
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ