top icon
Περιβάλλον

Τα Lexus RX 350 και RX 450h στην Έκθεση του Λος Άντζελες

Το νέο πολυτελές SUV της Lexus είναι πλόν γεγονός, διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, RX 350 και RX 450h.

Δύο νέες παρουσίες είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε σήμερα στο περίπτερο της Lexus και αναφερόμαστε στο ολοκαίνουργιο RX 350 και στο νέο RX 450h με το «h» να υποδηλώνει τον υβριδικό του χαρακτήρα. Στο RX 350 συναντάμε τον V6 κινητήρα των 3,5 λτ. με 275 ίππους (+5 ίππους από τον σημερινό), ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο, σε εμπροστοκίνητη και τετρακίνητη εκδοχή, με την τελευταία να κατανέμει αυτόματα τη ροπή μέσω του συστήματος Active Torque Control AWD.
 
Στο RX 450h τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ως υβριδικό χρησιμοποιεί βέβαια τον ίδιο V6 κινητήρα των 3,5 λτ., ο οποίος όμως λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο του Άτκινσον, χρησιμοποιεί ένα νέο εναλλάκτη και η απόδοσή του φτάνει τους 295 ίππους – 27 ίππους περισσότερους από τον σημερινό – ενώ είναι και πιο οικονομικός. Η βελτίωση αυτή στις επιδόσεις οφείλεται σε αρκετά επιμέρους σημεία, όπως για παράδειγμα στην ανάκτηση της θερμότητας από την εξάτμιση, χάρη στην οποία μειώνεται ο χρόνος προθέρμανσης του κινητήρα και στην εξελιγμένη ανακύκλωση των καυσαερίων, χάρη στην οποία μειώνονται οι απώλειες ισχύος.
 
Επίσης, το RX 450h εκμεταλλεύεται καλύτερα την ενέργεια των φρένων για να φορτίζει τις μπαταρίες του, ενώ και η τετρακίνησή του δεν είναι μόνιμη. Έτσι κατά το πλείστον, εκεί όπου επικρατούν «κανονικές» συνθήκες το RX 450h οδηγείται με την κίνηση μόνο στους εμπρόσθιους τροχούς. Σε επίπεδο εξοπλισμού, για πρώτη φορά η Lexus χρησιμοποιεί στη σειρά RX ένα σκληρό δίσκο για το εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης, το οποίο διαθέτει αναγνώριση φωνής, δορυφορικό ραδιοφωνικό δέκτη και αρκετά ακόμα καλούδια. Τέλος, από πλευράς ασφάλειας προσφέρονται συνολικά 10 αερόσακοι, που θεωρούνται κορυφαίος εξοπλισμός για την κατηγορία του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ