top icon
Επικαιρότητα

Citroen Hybrid Air Technology

Ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα παρουσιάζει η Citroen στην 83η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, που μειώνει ακόμη περισσότερο την κατανάλωση και κατά συνέπεια τους ρύπους.

Ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα παρουσιάζει η Citroen στην 83η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, που μειώνει ακόμη περισσότερο την κατανάλωση και κατά συνέπεια τους ρύπους.
 
Το σύστημα αυτό, που ονομάζεται «Hybrid Air Technology» θα το δούμε στην ελβετική πόλη να εφαρμόζεται αρχικά στο Citroen C3. Στο εκθεσιακό περίπτερο της εταιρείας θα υπάρχει ένα πρωτότυπο του αυτοκινήτου με βενζινοκινητήρα VTi των 82 ίππων, το οποίο εκπέμπει ρύπους διοξειδίου του άνθρακα μόλις 69 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, ενώ η μέση κατανάλωσή του βρίσκεται κάτω από τα τρία λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Η υβριδική λύση που επιλέχθηκε συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα, πεπιεσμένο αέρα και υδραυλικά συστήματα.
 
Η τεχνολογία Hybrid Air αποτελείται από ένα σύνολο υποσυστημάτων και τεχνολογιών που συμπεριλαμβάνει τον βενζινοκινητήρα, μια μονάδα αποθήκευσης ενέργειας πεπιεσμένου αέρα, μια υδραυλική αντλία και ένα επικυκλικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ογδόντα πατέντες ευρεσιτεχνίας κατέθεσε η PSA Peugeot Citroen κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας.
 
Όταν η μηχανή εσωτερικής καύσης δεν χρησιμοποιείται η αποθηκευμένη ενέργεια (πεπιεσμένος αέρας) μεταδίδεται στους τροχούς μέσω του υδραυλικού κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, με αυτονομία που ξεπερνά κατά τι τα 70 χιλιόμετρα.
 
Tο σύστημα Hybrid Air εξελίχθηκε από την PSA Peugeot Citroen σε συνεργασία με την Bosch Group. Για να μάθουμε περισσότερα, αλλά και να κατανοήσουμε καλύτερα τη νέα τεχνολογία που εισάγει η γαλλική εταιρεία, θα πρέπει να περιμένουμε έως τις 5 Μαρτίου, που θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ