top icon
Επικαιρότητα

Νέο Audi R8 V10

Η κορυφαία έκδοση του supercar της Audi, με κινητήρα V10, θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

H ένταξη της Lamborghini στον όμιλο της VW οδήγησε σε μια ακόμη εσωτερική συνεργασία, προς όφελος της Audi. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον επόμενο μήνα θα παρουσιαστεί μια νέα έκδοση του Audi R8, με κινητήρα δανεισμένο από την Lamborghini Gallardo LP560-4. Γίνεται αντιληπτό ότι θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι επιδόσεις του γερμανικού supercar, αφού η απόδοση φθάνει τους 528 ίππους, έναντι 420 του «απλού» R8.
 
Ο ίδιος κινητήρας έχει τοποθετήσει και στο R8 LMS GT3. Εκτός του μηχανικού συνόλου, τα νέα στοιχεία θα είναι τα φωτά τεχνολογίας LED που λειτουργούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Νέος είναι και ο πίσω διαχύτης που προσφέρει περισσότερη αεροδυναμική άντωση – καλύτερη πρόσφυση – αλλά και διπλές εξατμίσεις οβάλ σχήματος. Η έκδοση με τον κινητήρα V10 διαθέτει και μαγνητική ανάρτηση, που έχουμε δει και στο Audi TTS.
 

Για την μεταφορά της ισχύος στους τροχούς χρησιμοποιείται χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων αλλά και ημιαυτόματο Rtronic. Oι επιδόσεις του R8 είναι εντυπωσιακές, αφού για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση απαιτούνται 3,9 δλ. Είναι ταχύτερο δηλαδή κατά 0,5 δλ. σε σχέση με το R8 με τον κινητήρα 4,2 λίτρων και διάταξης V8. Η τελική ταχύτητα θα ανέρχεται σε 315 χλμ./ώρα._B.X.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ