top icon
Περιβάλλον

«Υβριδική» συνεργασία PSA – Bosch

Ο όμιλος PSA Peugeot – Citroen και η Bosch GmbH συμφώνησαν να δημιουργήσουν από κοινού ένα νέο υβριδικό σύστημα.

Ο όμιλος PSA Peugeot – Citroen και η Bosch GmbH συμφώνησαν να δημιουργήσουν από κοινού ένα υβριδικό σύστημα που θα έχει ως βάση ένα κινητήρα πετρελαίου. Η Bosch θα είναι εκείνη που θα αναλάβει την εξέλιξη και κατασκευή του ηλεκτρικού κινητήρα αλλά και των ηλεκτρονικών μερών για την PSA, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε τετρακίνητες προτάσεις. Η πρώτη ανακοίνωση για την παραγωγή τέτοιων μοντέλων έγινε τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι, με το χρονοδιάγραμμα να θέλει τις πρώτες προτάσεις έτοιμες το 2011.
 
Η PSA σκοπεύει να δώσει μεγάλη έμφαση στην υβριδική τεχνολογία, καθώς πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος η κίνηση αυτή αποτελεί σημαντικό στοίχημα για την ίδια και εφόδιο για τις μελλοντικές γενιές καθαρών αυτοκινήτων.
 
Στις υποχρεώσεις της Bosch περιλαμβάνεται η κατασκευή του πίσω ηλεκτρικού κινητήρα, μίας γεννήτριας εναλλασσόμενου ρεύματος υψηλής τάσης αλλά και όλων των περιφερειακών ηλεκτρονικών μερών που φροντίζουν για τον έλεγχό τους. Παράλληλα, θα είναι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, ενώ θα προμηθεύει επίσης το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών (ABS) και το σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP) τα οποία βοηθούν στην ανάκτηση της ενέργειας. _B.X.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ