top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία NASA και Nissan στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης

Στο «παιχνίδι» της αυτόνομης οδήγησης μπαίνει επισήμως και η ιαπωνική Nissan ανακοινώνοντας σήμερα τη συνεργασία της με τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Στο «παιχνίδι» της αυτόνομης οδήγησης μπαίνει επισήμως και η ιαπωνική Nissan ανακοινώνοντας σήμερα τη συνεργασία της με τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των εμπλεκομένων, το πλάνο της από κοινού έρευνας των δύο κολοσσών θα έχει διάρκεια 5 ετών επικεντρωνόμενο από τα τέλη του 2015 και εξής στην εξέλιξη προηγμένων συστημάτων αυτόνομης οδήγησης για επίγεια οχήματα, στην ανάπτυξη τεχνολογιών διεπαφής ανθρώπου και μηχανής, στην περαιτέρω αναβάθμιση των υπαρχόντων ηλεκτρονικών δικτύων αλλά και στη δημιουργία προηγμένων λογισμικών που θα χρησιμοποιηθούν τόσο σε οδικές όσο και στις διαστημικές εφαρμογές. Το όλο project θα επωμιστούν οι ερευνητικές ομάδας της Nissan Motor Co. με έδρα το Silicon Valley των ΗΠΑ και του αντίστοιχου της NASA στο Moffett Field της Καλιφόρνια δοκιμάζοντας έναν στόλο από οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων (Nissan Leaf) ούτως ώστε οι παραπάνω τεχνολογικές κατακτήσεις στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης να είναι έτοιμες να περάσουν ολοκληρωμένε στη γραμμή παραγωγής το αργότερο έως τις αρχές του 2020.

«Η συνεργασία Nissan και NASA, με την πρώτη να εστιάζει τις προσπάθειες της στη γη και τη δεύτερη στο διάστημα, διέπεται από παρόμοιες προκλήσεις», δήλωσε ο CEO της ιαπωνικής εταιρείας, Carlos Ghosn, συμπληρώνοντας πως «το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επιταχύνει την εξέλιξη ασφαλών και αξιόπιστων για την Nissan τεχνολογιών στον κλάδο της αυτόνομης οδήγησης, τις οποίες θα παρουσιάζουμε σταδιακά στους καταναλωτές από το 2016 και εξής». Επισφραγίζοντας την 5ετή συνεργασία της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την πάντοτε πρωτοπόρο διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, ο Carlos Ghosn επισήμανε ότι «η σχέση αυτή ενώνει τις δυνάμεις των καλύτερων και εξυπνότερων ερευνητών των δύο μερών επικυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις επενδύσεις μας στο Silicon Valley»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ