top icon
Επικαιρότητα

Πρόγευση από το νέο VW ID.2 στην Έκθεση Μονάχου

Η VW πρόκειται να παρουσιάσει την προσεχή Δευτέρα την πρωτότυπη έκδοση του ηλεκτρικού ID.2 που εκτιμάται ότι θα κοστίζει λιγότερο από 20.000€.

Με μια λιτή της ανακοίνωση, η VW έδωσε προ ολίγου με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στίγμα των προθέσεών της αναφορικά με την παρουσία της στην Έκθεση Μονάχου, στα πλαίσια της οποίας ο Γερμανός κατασκευαστής είναι έτοιμος να παρουσιάσει ένα ακόμα μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας ID.

«Το νέο πρωτότυπο δίνει μια αρχική εικόνα για τα μελλοντικά μοντέλα της οικογένειας ID. στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων», αναφέρει χαρακτηρισικά η VW.

Όπως είναι κατανοητό με βάση τα παραπάνω, πρόκειται για την πρωτότυπη μορφή του νέου ID.2, το οποίο θα αποτελεί το «entry level» ηλεκτρικό μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή.

Το νέο VW ID.2 θα ανήκει στην κατηγορία των crossover μοντέλων και η τιμή του εκτιμάται ότι θα συγκρατείται κάτω από τα 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η έκδοση παραγωγής θα είναι εφοδιασμένη με μπαταρία όχι μεγαλύτερη των 45 kWh (σ.σ.: η βασική είναι πιθανόν να εξοπλίζεται με «30άρα» μπαταρία), που θα προσφέρει μια αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση κοντά στα 280-290 χλμ.

Και το νέο ID.2, το οποίο αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της VW το 2023, θα βασίζεται στο δάπεδο MEB.

Θυμίζουμε ότι η ομόσταβλη Cupra θα παρουσιάσει στην IAA Mobility Munich 2021 το δικό της ηλεκτρικό πρωτότυπο υπό τη μορφή του UrbanRebel Concept, ενός οχήματος με αγωνιστική για την περίσταση περιβολή – και φυσικά με αμιγώς ηλεκτρική μονάδα κίνησης.

Τόσο η Skoda όσο και οι Seat και Audi, αναμένεται να εντάξουν στη γκάμα τους αντίστοιχες προτάσεις με crossover χαρακτηριστικά σχεδίασης από τα μέσα της δεκαετίας και μετά.

Η VW επιβεβαίωσε επίσης ότι στην Έκθεση Μονάχου θα παρουσιάσει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε μια προσπάθεια να καταδείξει τη δέσμευσή της στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

vw id.2

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ