top icon
Αγώνες

Η Rolex στα Grand Prix

Η Rolex, παγκόσμιος κύριος συνεργάτης της F1 ως το επίσημο ρολόι και ο επίσημος Χρονομέτρης του θεσμού, γιόρτασε τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος ως χορηγός του τίτλου F1 ROLEX Australian GP 2013.

Η συνεργασία με μακροχρόνια προοπτική ξεκίνησε στην πίστα Albert Park της Μελβούρνης, έναρξη η οποία είδε τον οδηγό της Lotus Kimi Räikkönen, να εξασφαλίζει την πρώτη νίκη της σεζόν μετά από σκληρή μάχη με τη Ferrari του Fernando Alonso που έδειχνε παντοδύναμος, αλλά και το φαβορί του αγώνα, τη Red Bull του Sebastian Vettel. Ο αγώνας που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών αποτέλεσε έναν αληθινό φόρο τιμής στο πάθος για την καινοτομία, την τεχνολογία και την ακρίβεια δέκατου του δευτερολέπτου που μοιράζονται η Rolex και η Formula 1.
 
Tην πρώτη ημέρα της έναρξης της F1 2013 o Arnaud Boetsch, Communication & Image Director της Rolex SA και οι Andrew Westacott και John Harnden, CEO και Vice Chairman του Australian Grand Prix Corporation αντίστοιχα, παρουσίασαν το νέο Rolex pit lane clock στο Albert Park, το οποίο αποτέλεσε και το επίκεντρο της παρουσίας της Rolex στην πίστα. Επίσης, θρυλικά ρολόγια της Rolex εκτέθηκαν στο F1 FIA Media Centre, στο F1 Village καθώς και στην σουίτα του Paddock Club.
 
H παρουσία της Rolex, χορηγός τίτλου του F1 ROLEX Australian GP 2013, ήταν ιδιαίτερα έντονη σε όλους τους χώρους που διεξήχθη το grand prix, ενισχύοντας τους δεσμούς της με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Κορυφαία στιγμή της διοργάνωσης υπήρξε η άνοδος του νικητή στο βάθρο – στο οποίο επίσης η εμφάνιση της Rolex ήταν ιδιαίτερα έντονη – και η τελετή της απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά σε ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο Arnaud Boetsch, Communication & Image Director της Rolex SA απένειμε το έπαθλο του καλύτερου κατασκευαστή στον Alan Permane από την ομάδα της Lotus F1. 

Ο Arnaud Boetsch, δήλωσε επίσης : Είμαστε ενθουσιασμένοι που η συνεργασία μας με την F1 έλαβε ένα τόσο εκπληκτικό ξεκίνημα στο F1 ROLEX Australian GP. Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό υπερθέαμα από την αρχή μέχρι το τέλος και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Μελβούρνη για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο που θα μας μείνει αξέχαστο. Ήταν τιμή μας να απονείμουμε το έπαθλο στην ομάδα της F1 και θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους οδηγούς για αυτή τον καταπληκτικό πρώτο αγώνα.

 
H Rolex, κορυφαία μάρκα της ελβετικής βιομηχανίας ρολογιών, εδρεύει στη Γενεύη και διαθέτει παγκοσμίως ασυναγώνιστη φήμη για την ποιότητα και την εξειδίκευση της στον τομέα της ωρολογοποιίας. Τα ρολόγια Oyster, όλα πιστοποιημένα ως χρονόμετρα για την ακρίβειά τους, αποτελούν σύμβολα υπεροχής, απόδοσης και κύρους. Πρωτοπόρος στα ρολόγια χειρός ήδη από το 1905, η Rolex είναι ο πρωτοπόρος σε πολλές σημαντικές καινοτομίες στον τομέα της ωρολογοποιίας, όπως το Oyster, το πρώτο αδιάβροχο ρολόι που ξεκίνησε το 1926 και τον μηχανισμό Perpetual rotor selfwinding που καθιερώθηκε το 1931. Η Rolex έχει καταγράψει πάνω από 400 διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατά τη διάρκεια της ιστορίας της. Διαθέτοντας μια πραγματικά ολοκληρωμένη παραγωγή, η Rolex σχεδιάζει, αναπτύσσει και παράγει η ίδια όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα των ρολογιών της, από τη χύτευση των κραμάτων χρυσού μέχρι τη συναρμολόγηση και το φινίρισμα του καντράν και του μπρασελέ. Η Rolex συμμετέχει επίσης ενεργά στην υποστήριξη των τεχνών, των εξερευνήσεων, του αθλητισμού, της επιστήμης, του περιβάλλοντος μέσα από μια σειρά χορηγικών δραστηριοτήτων, καθώς και φιλανθρωπικών προγραμμάτων.
 
 
 
Για την Rolex, η συνεργασία με τη F1 αποτελεί μέρος μιας μακράς ιστορίας στενών δεσμών με τους αγώνες ταχύτητας μεγάλου κύρους, τους οδηγούς αλλά και τους οργανισμούς που διοργανώνουν τους μεγάλους αγώνες ταχύτητας, όπως το Grand Prix Formula 1 και τον αγώνα αντοχής LE MANS 24 ώρες.
 
Η Rolex έχει συνδέσει το όνομά της ήδη από τη δεκαετία του ’30 με πολλές σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου, συμπεριλαμβανομένου του Sir Malcolm Campbell, ο οποίος το 1935 έσπασε το φράγμα ταχύτητας των 300 μιλίων ανά ώρα (483 χ.α.ω.) πίσω από το τιμόνι ενός ειδικά κατασκευασμένου οχήματος με την επωνυμία Bluebird. Ο Sir Malcolm φορούσε στον καρπό του ένα Rolex Oyster.
 
Στο τέλος της δεκαετίας του ’50, η Ελβετική εταιρία ξεκίνησε την συνεργασία της με τη φημισμένη πίστα Daytona International Speedway στη Florida. Με αφορμή αυτό το γεγονός το 1963, η Rolex πρόσθεσε στο καντράν του χρονογράφου της και το όνομα Daytona, αφιερωμένο ειδικά στους λάτρεις της ταχύτητας. Από το 1992 μέχρι σήμερα η Rolex είναι χορηγός του τίτλου Rolex 24 At Daytona. 

 
Από το τέλος της δεκαετίας του ’60, η Rolex συγκαταλέγει στην οικογένεια των πρεσβευτών της τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού Sir Jackie Stewart, έναν από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς της Formula 1™ τα τελευταία 40 χρόνια. Ο Sir Jackie Stewart κατέκτησε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Formula 1™(1969, 1971 και 1973) και ήταν νικητής σε 27 αγώνες Grand Prix. Επίσης, αναγνωρίζεται ευρέως για την συνεισφορά του τη δεκαετία του ’70 στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας για τους οδηγούς της Formula 1.
 
Η Rolex είναι ακόμα χορηγός, από το 1997, του διαγωνισμού Pebble Beach Concours d’ Elegance των ΗΠΑ που ξεκίνησε το 1950 και διεξάγεται με τη συμμετοχή ιστορικών μοντέλων αυτοκινήτων και του Goodwood Revival της Μ. Βρετανίας που είναι αφιερωμένο στα αυτοκίνητα αγώνων ταχύτητας που κυριάρχησαν στις πίστες πριν το 1966.
 
Στο ίδιο πάντα πνεύμα της επέκτασης των ορίων της τεχνολογίας, η Rolex έγινε το 2011 επίσημος συνεργάτης του project Bloodhound SS C World Land Speed Record. Η ομάδα Bloodhound στοχεύει να κατακτήσει το ρεκόρ ταχύτητας για οχήματα που κινούνται στην επιφάνεια της γης φτάνοντας τα 1,000 μίλια ανά ώρα (1,600 χ.α.ω.) με ένα υπερσύγχρονο, ειδικά κατασκευασμένο όχημα, εμπνέοντας την επόμενη γενιά επιστημόνων και μηχανικών.
 
Η Rolex δραστηριοποιείται έντονα στον αθλητικό χώρο όντας κύριος συνεργάτης πολλών εμβληματικών διοργανώσεων, οργανισμών και προσωπικοτήτων, με ιδιαίτερη έμφαση στο γκολφ (π.χ. The Open Championship), το τένις (π.χ. Wimbledon) και την ιστιοπλοΐα (π.χ. Rolex Sydney Hobart).
 
 
 
 
 
 
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ