top icon
Αγώνες

WRC: Ορεκτικό πριν το κυρίως…

Το εγχείρημα πέτυχε πέρσι, με αποτέλεσμα φέτος η οργανωτική επιτροπή του Ράλλυ Πορτογαλίας να διοργανώσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Fafe Ράλλυ σπριντ, στην ομώνυμη διάσημη ειδική διαδρομή.

Ξεκίνησε σαν μία γιορτή και μία προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής του Ράλλυ Πορτογαλίας να φέρει έστω και για λίγο, τον αγώνα κοντά στη βόρεια περιοχή της χώρας. Βλέπετε, από την εποχή που ο αγώνας μετακόμισε νότια και συγκεκριμένα στο Faro, μεγάλη μερίδα των θεατών που κατοικούν κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Λισσαβόνα, δεν είχαν την δυνατότητα να παρακολούθησαν από κοντά τους πρωταγωνιστές του WRC. Κάπως έτσι, αποφασίστηκε η διεξαγωγή ενός αγώνα-γιορτή, στην πλέον διάσημη ειδική του Ράλλυ Πορτογαλίας, αλλά και μίας εκ των πιο γνωστών στο θεσμό. Της Fafe. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία του ομώνυμου Ράλλυ σπριντ, το οποίο το 2012 τίμησαν με την παρουσία τους σχεδόν όλες οι εργοστασιακές ομάδες και οι οδηγοί τους, αλλά και περισσότεροι από 100.000 θεατές που πλημμύρισαν κάθε μέτρο της διαδρομής της διάσημης ειδικής.

 

Με δεδομένη αυτή την επιτυχία, ήταν απολύτως αναμενόμενο να δούμε φέτος την δεύτερη εκδοχή του Fafe Rally Sprint. Στην ε.δ. που φέτος θα έχει μήκος 6,34 χιλιόμετρα, αναμένεται και πάλι πλήθος κόσμου. Κάποιοι κάνουν λόγο για περισσότερους από 100.000 θεατές, την ώρα που το γεγονός θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και από την πορτογαλική τηλεόραση. Οι κατηγορίες είναι διαφορετικές, περιλαμβάνοντας από αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC, έως και Ιστορικά. Συνολικά, τα πληρώματα θα κάνουν τρία περάσματα από την ειδική, και μάλιστα με την μορφή των προκριματικών, ημιτελικών και τελικών. Η λίστα των συμμετοχών περιλαμβάνει 29 πληρώματα, περιλαμβάνοντας τους περισσότερους από τους οδηγούς που θα διεκδικήσουν την επόμενη εβδομάδα τη νίκη στο Ράλλυ Πορτογαλίας στο πλαίσιο του WRC. Η εργοστασιακή ομάδα της Citroen θα δώσει το παρών με τους Mikko Hirvonen και Dani Sordo, την ώρα που την ομάδα της VWMotorsport θα εκπροσωπήσει μόνο ο Andreas Mikkelsen. Αρχικά ήταν προγραμματισμένη η παρουσία και του Sebastien Ogier, αλλά μία ίωση τον ανάγκασε να αποσύρει τη συμμετοχή του. Σημειώστε, ότι αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Mikkelsen στο τιμόνι του Polo R WRC. Από την πλευρά της Qatar M-Sport, στη Fafe θα δούμε τα FiestaRS WRC των Mads Ostberg, EbgenyNovikov, Thierry Neuville και NasserAl Attiyah. Με ίδιο αυτοκίνητο θα λάβει μέρος και ο Τσέχος Martin Prokop.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, συγκεντρώνει και η επίσημη πρώτη του Robert Kubica στο χώμα, αλλά και το WRC, με το Citroen DS3 RRC. Γενικά, πολλά πληρώματα αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα τους πριν την έναρξη του αγώνα. Βλέπετε, η μορφολογία του εδάφους και τα χαρακτηριστικά της Fafe ταιριάζουν με αυτά του πορτογαλικού αγώνα. Βέβαια, το στοιχείο που την διαφοροποιεί σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη, είναι το διάσημο άλμα, στο οποίο μάλιστα κατέχει μέχρι και σήμερα ο Armin Schwarz, όταν και είχε ταξιδέψει στον αέρα για 73,5 ολόκληρα μέτρα οδηγώντας το Skoda Octavia WRC. Για την ιστορία, νικητής πέρσι αναδείχθηκε ο Petter Solberg με το εργοστασιακό Ford Fiesta WRC, όντας ταχύτερος μόλις για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου, από τον Sebastien Loeb._Π.Τ.

 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ