top icon
Επικαιρότητα

Υβριδικές BMW 7 και Χ6

Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία θα εμπλουτίσει εντός του 2009 την γκάμα των μοντέλων της με δύο υβριδικές εκδόσεις.

Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία θα εμπλουτίσει εντός του 2009 την γκάμα των μοντέλων της με δύο υβριδικές εκδόσεις των BMW 7 και X6. Αυτό επιβεβαίωσε -για μία ακόμα φορά- ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της BMW, Ιαν Ρόμπερτσον, κατά τη διάρκεια επαφών που είχε με δημοσιογράφους στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls Royce επισήμανε ακόμη ότι τα δύο μοντέλα θα χρησιμοποιούν διαφορετικά υβριδικά συστήματα. Στην περίπτωση της σειράς 7 θα χρησιμοποιείται ένα mild υβριδικό σύστημα, με το οποίο o βενζινοκινητήρας θα παύει να λειτουργεί κατά τη διαδικασία απλής κύλισης ή φρεναρίσματος.
 
Αντίθετα, η X6 θα εφοδιάζεται με ένα πλήρες υβριδικό κύκλωμα, το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα αποκλειστικής λειτουργίας του ηλεκτροκινητήρα αλλά και του συνδυασμού βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Σε ό,τι αφορά την υβριδική σειρά 7, βασίζεται στο μοντέλο του 2009 και φέρει ένα κινητήρας 4.4 λίτρων, διάταξης V8, με διπλά τούρμπο, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων.
 
Η παρουσία του ηλεκτροκινητήρα μειώνει την τιμή κατανάλωσης καυσίμου κατά 15%, ενώ η ενέργεια που παράγεται από τον ηλεκτροκινητήρα αποθηκεύεται σε μπαταρία ιόντων λιθίου που είναι τοποθετημένη στο κέντρο του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση της X6, το πιο πιθανό είναι ότι θα εφοδιάζεται με τον ίδιο βενζινοκινητήρα, επιτυγχάνοντας όμως 20% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου.
 
Αναφορικά με την διάθεση των αυτοκινήτων στην αγορά, θα ξεκινήσει εντός του 2009. Ειδικά για την Χ6, θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το Δεκέμβριο. Για τη BMW 7, μάλλον θα ακολουθήσει λίγους μήνες μετά. _Β.Χ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ