top icon
Αγώνες

Ο αντικαταστάτης του Ford GT, είναι εδώ!

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει με παλαιότερη ανάρτησή μας, η Ford παρουσίασε και επίσημα στο Ντιτρόιτ το μοντέλο που αναβιώνει το θρυλικό GT.

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει με παλαιότερη ανάρτησή μας, η Ford παρουσίασε και επίσημα στο Ντιτρόιτ το μοντέλο που αναβιώνει το θρυλικό GT.  

Το αμερικάνικο παρακλάδι της Ford έρχεται κυριολεκτικά να κλέψει την παράσταση στην πρεμιέρα της Διεθνούς Έκθεσης του Ντιτρόιτ παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό κουπέ υψηλών επιδόσεων, το οποίο αποτελεί την «επόμενη μέρα» του αειθαλούς, όπως όλα δείχνουν, GT. Το αμάξωμα, όπως υπόσχεται η Ford, θα απαρτίζεται από προηγμένα υλικά (carbon, αλουμίνιο κοκ) εξασφαλίζοντας κορυφαία ειδική ισχύ. Σε αυτό συμβάλλει, ασφαλώς, ο κινητήρας, ο οποίος είναι 6κύλινδρος σε διάταξη V, με χωρητικότητα 3,5 λίτρων, αποδίδοντας με την βοήθεια turbo, ούτε λίγο ούτε πολύ, 600 ίππους. Ανήκοντας στη γνωστή πλέον γενιά κινητήρων EcoBoost της Ford, βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο του αμαξώματος μεταφέροντας μέσω ενός κιβωτίου 7 σχέσεων (διπλού συμπλέκτη ασφαλώς) την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Από εκεί και πέρα, το νέο Ford GT «πατά» σε τροχούς 20 ιντσών και σε ελαστικά της Michelin (βλ. Pilot Super Sport Cup), ενώ η ανάρτηση είναι τύπου pushrod, όντας συγχρόνως πλήρως ρυθμιζόμενη ως προς το ύψος της. Τα φρένα, για λόγους άμεσα συνδεδεμένους με την απόδοση και την αντοχή στη σπορ οδήγηση, θα αποτελείται από κεραμικούς δίσκους και στις τέσσερις άκρες του αμαξώματος.

Το νέο super car της εταιρείας αναμένεται να μπει στη γραμμή παραγωγής το 2016 προσδίδοντας τη δέουσα αίγλη με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από το ιστορικό  «1-2-3» που πραγματοποίησε το αγωνιστικό Ford GT στις 24 ώρες του Μαν το 1966. Σχεδιαστικά , όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, οι συγγένειες με το παρελθόν είναι κάτι παραπάνω από διακριτές, και αν μη τι άλλο, αρκούντως επιθετικές. Σήμα κατατεθέν αποτελούν όχι μόνο τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα και ο τρόπος που ανοίγουν οι πόρτες, αλλά και το «καθαρόαιμο» σε σχεδιασμό εσωτερικό, στο οποίο τις εντυπώσεις κλέβουν τα καθίσματα που εδράζονται απευθείας στο carbon δάπεδο του αυτοκινήτου._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ