top icon
Επικαιρότητα

FCA: Συζητήσεις για συνεργασία με την Hyundai

Μετά τις αποτυχημένες, έως τώρα, προσπάθειες προσέλκυσης επιχειρηματικών εταίρων, η FCA διερευνά «εναλλακτικά» σενάρια μέσω συνεργασιών της στον τομέα της τεχνολογίας με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Ανάμεσα σε αυτά είναι και εκείνο της Hyundai.

Το 2015 ήταν μια χρονιά που σημαδεύτηκε για την Fiat Chrysler Automobiles από τις άκαρπες προσπάθειες του… διοικητή της, Sergio Marchionne, να παντρέψει τα επιχειρηματικά συμφέροντα του αυτοκινητικού ομίλου τον οποίο διευθύνει με εκείνα της αμερικάνικης GM. Έκτοτε, πολλά έχουν λεχθεί και γραφεί στο διεθνή Τύπο αναφορικά με τις κρυφές και φανερές κινήσεις «προσέλκυσης ενδιαφέροντος» του ιταλο-καναδού μάνατζερ, που από το περασμένο ήδη καλοκαίρι έχουν ως βασικούς αποδέκτες γνωστούς κατασκευαστές από την Κίνα και την Κορέα.

Επ’ αυτού, ο 65χρονος πλέον Sergio Marchionne, ο οποίος αυτή τη στιγμή προετοιμάζει πυρετωδώς το νέο 5ετές πλάνο ανάπτυξης της FCA, την οποία και θα εγκαταλείψει τον Απρίλιο του 2019, δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της Alfa Romeo Sauber F1 Team στο Μιλάνο το Σάββατο που μας πέρασε πως η εταιρεία του βρίσκεται σε συζητήσεις με την Hyundai προκειμένου οι δύο μεριές να διευρύνουν έτι περαιτέρω τη συνεργασία τους στον τεχνολογικό τομέα.

«Ήδη αγοράζουμε διάφορα εξαρτήματα από την Hyundai… θα δούμε αν μπορούμε να συμφωνήσουμε και σε άλλα σημεία. Ειδικά σε ότι αφορά στην εξέλιξη συστημάτων μετάδοσης και στην υδρογονοκίνηση. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να ανακοινώσω», ήταν τα λόγια του Marchionne.

Σε ερώτηση που του ετέθη αναφορικά με το αν αυτή η συνεργασία μπορεί να μετουσιωθεί σε συγχώνευση των δύο εταιρειών, ο Marchionne είπε λακωνικά:

«Δεν το νομίζω».

Αναφερόμενος στα σενάρια που θέλουν τις Alfa Romeo και Maserati να ακολουθούν τα επιχειρηματικά μονοπάτια που ακολούθησε η Ferrari το 2016, o Marchionne επανέλαβε στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεών του για μια ακόμα φορά ότι το φημολογούμενο εδώ και καιρό «spin-off» των δύο εταιρειών δεν πρόκειται να συμβεί για πολλά ακόμα χρόνια._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ