top icon
Επικαιρότητα

Στα σκαριά η καθαρόαιμη εκδοχή της Aston Martin Vantage

Ακολουθώντας την ίδια συνταγή με την GT12, η Aston Martin σχεδιάζει να παρουσιάσει μια αντίστοιχη παραλλαγή και για την 8κύλινδρη Vantage.

Σύμφωνα με τον βρετανικό ειδικό Τύπο, η νέα Vantage GT8, όπως φημολογείται ότι θα ονομάζεται το σκληροπυρηνικό αυτό μοντέλο της Aston Martin, θα κάνει εκτεταμένη χρήση ελαφριών υλικών, όπως είναι τα ανθρακονήματα, το τιτάνιο και τα αλουμίνιο, προκειμένου να διατηρηθεί το βάρος σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα. Με τη βρετανική εταιρεία να φημολογείται πως έχει ήδη αποστείλει προσκλήσεις σε επιλεγμένους της πελάτες μέσω των οποίων θα βολιδοσκοπηθεί το ενδιαφέρον τους για την νέα GT8, όλα δείχνουν πως η παραγωγή της ειδικής αυτής έκδοσης δεν θα ξεπεράσει συνολικά τις 150 μονάδες.

Στόχος της Aston Martin είναι η δημιουργία ενός μοντέλο περιορισμένης παραγωγής με χαρακτήρα αντίστοιχο της Porsche 911 GT3 RS. Παρ’ ότι δεν έχουν ακόμα διαρρεύσει επίσημες πληροφορίες για το ειδικό αυτό μοντέλο των Βρετανών, όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο γεγονός πως η νέα GT8 θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 4,5 δλ.

Η αποκάλυψη της Vantage GT8 είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί ακόμα και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας βδομάδας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ