top icon
Επικαιρότητα

Απόσυρση μέσω Βρυξελλών

Υπέρ της αντικατάστασης των ρυπογόνων αυτοκινήτων με νέας τεχνολογίας, τάσσεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη βιομηχανία, Γκίντερ Φερχόιγκεν.

Ως μέτρο στήριξης των αυτοκινητοβιομηχανιών και ταυτόχρονα προστασίας του περιβάλλοντος αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ενδεχόμενο αντικατάστασης των παλαιάς τεχνολογίας αυτοκινήτων, με την παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες τους.
 
Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου για τις Επιχειρήσεις και την Βιομηχανία Γκίντερ Φερχόιγκεν στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητή κ. Γιώργο Παπαστάμκο.
 
Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα κράτη-μέλη που στρέφονται προς συστήματα φορολόγησης οχημάτων με βάση περιβαλλοντικά κριτήρια. Η Κομισιόν θα αναθεωρήσει την Οδηγία 1999/94/EΚ σχετικά με την επισήμανση των αυτοκινήτων, ώστε οι καταναλωτές να λαμβάνουν σαφή πληροφόρηση αναφορικά με την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.
 
Επιπλέον θα επιδιώξει να εξασφαλίσει ότι τα φορολογικά μέτρα που υιοθετούν τα κράτη μέλη δεν συνιστούν διακρίσεις και θα εξετάσει κατά πόσον είναι αναγκαία η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ