top icon
Επικαιρότητα

Mazda3 MPS και i-stop

Στο περίπτερο της ιαπωνικής εταιρίας στη Γενεύη θα φιλοξενείται το νέο Mazda3 MPS, καθώς και το Mazda3 με το σύστημα i-stop.

H Mazda άνοιξε τα χαρτιά της αναφορικά με την προσεχή έκθεση της Γενεύης. Στο περίπτερο της ιαπωνικής εταιρίας θα φιλοξενείται, για πρώτη φορά, το νέο Mazda3 MPS, καθώς και το Mazda3 με το σύστημα i-stop, που σταματά και εκκινεί αυτόματα τον κινητήρα, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης στο αστικό περιβάλλον.
 
Αναφορικά με την κορυφαία έκδοση MPS, τραβάει εύκολα τα βλέμματα χάρη στη μεγάλη εισαγωγή αέρα που φέρει επάνω στο καπό. Πέρα από την τόνωση του δυναμισμού, η συγκεκριμένη βοηθά και στην καλύτερη αναπνοή του 2.3 DISI υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα. Η ισχύς του συνόλου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αναμένεται όμως να είναι τουλάχιστον εφάμιλλη των 260 ίππων που διαθέτει το υπάρχον μοντέλο, πληρώντας μάλιστα τις νέες προδιαγραφές ρύπων euro 5. Όσο για την οδική συμπεριφορά, οι ιθύνοντες της εταιρίας υπόσχονται ότι είναι συνολικά αναβαθμισμένη.
 
Περνώντας στο Mazda3 i-stop, βασίζεται στη δίλιτρη έκδοση, άμεσου ψεκασμού, του αυτοκινήτου και υπόσχεται μείωση της κατανάλωσης έως και 12%. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προγράμματος του Mazda3, Yoshiyuki Maeda «αυτές οι δύο νέες εκδόσεις προσδίδουν μεγαλύτερη αξία στη γκάμα του αυτοκινήτου, η οποία ήδη δείχνει ένα δυναμικό πρόσωπο. Το νέο Mazda3 έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, σε ό,τι αφορά τους τομείς της οδικής συμπεριφοράς και των περιβαλλοντικών τεχνολογιών, οδηγώντας σε μία νέα γενιά αυτοκινήτων».
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ