top icon
Επικαιρότητα

Mercedes Unimog Euro VI

To διαχρονικό αυτοκινούμενο πολυεργαλείο απέκτησε πλέον κινητήρες Euro VI, με τους οποίους θα συνεχίσει την εξαιρετικά επιτυχημένη σταδιοδρομία του.

To διαχρονικό αυτοκινούμενο πολυεργαλείο απέκτησε πλέον κινητήρες Euro VI, με τους οποίους θα συνεχίσει την εξαιρετικά επιτυχημένη σταδιοδρομία του.  
 
H εποχή των κινητήρων Euro VI ξεκινά τώρα και στον τομέα των ειδικών φορτηγών. Τα νέα οχήματα θα αρχίσουν να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής του Wörth από το Σεπτέμβριο. Ακολουθώντας την επιτυχημένη εισαγωγή των μοντέλων Euro VI Actros, Antos, Arocs & Atego, η Mercedes-Benz συνεχίζει την επιθετική της προϊοντική πολιτική με την παρουσίαση μοναδικών ειδικών οχημάτων νέας γενιάς στο Wörth: το Unimog παντός εδάφους, το Unimog πολλαπλών εφαρμογών και το Econic.
 
Ως αποτέλεσμα, η Mercedes-Benz Trucks και Special Trucks είναι σήμερα οι μόνοι κατασκευαστές στην Ευρώπη που προσφέρουν προϊόντα Euro VI σε όλες τις κατηγορίες των ελαφρών, μεσαίων και βαρέων επαγγελματικών καθώς και ειδικών οχημάτων. Η μάρκα έχει πετύχει πλήρη συμμόρφωση με την προδιαγραφή Euro VI εννέα μήνες πριν τεθεί σε ισχύ, δείχνοντας έτσι τον ηγετικό της ρόλο ως προμηθευτής οχημάτων με τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον.
 
Αποδοτικά και οικονομικά παρά το Euro VI
Η Mercedes-Benz Special Trucks έκανε ότι μπορούσε για να χτίσει στην επιτυχία της υπάρχουσας σειράς αλλά και να ενισχύσει περαιτέρω τον ηγετικό της ρόλο στον τομέα των φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων. Για να το επιτύχει αυτό, η μάρκα έχει επενδύσει περίπου 135 εκατ. ευρώ σε τρία εντελώς νέα concept οχημάτων για την γκάμα προϊόντων Euro VI. Η νέα σειρά προϊόντων εισάγει τους μεσαίους κινητήρες BlueEfficiency Power και στα ειδικά φορτηγά, αφού πρώτα έχουν εγκατασταθεί με επιτυχία και στην κανονική σειρά των φορτηγών Mercedes-Benz. Οι 4κύλινδροι και 6κύλινδροι κινητήρες έχουν ιπποδυνάμεις που κυμαίνονται από 1156 έως 354. Οι κινητήρες συνδυάζουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου με καθαρούς ρύπους και κάνουν το Unimog εξαιρετικά αποδοτικό παρά τις αλλαγές στο σχεδιασμό προκειμένου να επιτευχθεί η συμμόρφωση με το Euro VI. Όσον αφορά στο Econic, η μείωση της κατανάλωσης φτάνει έως και 4%.
 
Εκτός από την αξιοπιστία τους, τα νέα ειδικά φορτηγά διαθέτουν μεγάλη διάρκεια ζωής και τα μεγάλα διαστήματα συντήρησης – χαρακτηριστικά τα οποία δίνουν μεγάλα οφέλη στον πελάτη. Unimog & Econic: καθαρότερα, δυνατότερα και αποδοτικότερα παρά τις προκλήσεις που προέρχονται από τη συμμόρφωση με την προδιαγραφή Euro VI, η Mercedes-Benz αύξησε τα πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων οχημάτων. Το νέας γενιάς Unimog παντός εδάφους, το Unimog πολλαπλών εφαρμογών και το Econic έχουν αυξήσει σημαντικά την αποδοτικότητά τους ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ πιο εργονομικά. Σε συνδυασμό με τους νέους κινητήρες, το Unimog παντός εδάφους διαθέτει έναν ανανεωμένο κινητήρα μεσαίας κατηγορίας, ενώ το Unimog πολλαπλών εφαρμογών με μία μοναδική γραμμή κίνησης, μία ανανεωμένη καμπίνα με άψογη ορατότητα, νέα υδραυλικά συστήματα για ειδικές εφαρμογές και υψηλή
αποδοτικότητα.
Το νέο Econic συνεχίζει με την καμπίνα εύκολης πρόσβασης και διαθέτει πολυάριθμες καινοτομίες στο σασί, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Παράλληλα, το φορτηγό είναι πιο οικονομικό από τον προκάτοχό του, χάρη στη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερα κόστη επισκευής και συντήρησης.
 
Mercedes-Benz Special Trucks
Η Mercedes-Benz Special Trucks είναι μία ξεχωριστή επιχειρηματική μονάδα της Μercedes-Benz Trucks, με δικό της διοικητικό συμβούλιο και αρμοδιότητες. Στην γκάμα της περιλαμβάνει τα ειδικά φορτηγά Econic, Unimog και Zetros. To 2012, η μονάδα παραγωγής στο Wörth παρήγαγε περίπου 3.450 οχήματα ειδικού τύπου. Ως ειδικός στις μετατροπές και με την επιπλέον μανάδα παραγωγής στο Molsheim της Γαλλίας, η Mercedes-Benz Special Trucks διαμορφώνει περίπου 10.000 φορτηγά από την κανονική σειρά της Mercedes-Benz. Aυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 1.600 υπαλλήλους και στα δύο σημεία παραγωγής (Wörth & Molsheim).
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ