top icon
Πωλήσεις

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία της αγοράς

Τα πρώτα στοιχεία του Ιανουαρίου επιβεβαιώνουν όσα από τα στελέχη της ελληνικής αγοράς μιλούσαν για μεγάλη πτώση των πωλήσεων.

Ο… Μάρτιος θα είναι ο πιο σημαντικός μήνας για την αγορά αυτοκινήτου όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό είναι το θέμα στις συζητήσεις ανάμεσα στα στελέχη των εταιρειών που βλέπουν την αγορά να είναι στα κόκκινα. Γιατί ουσιαστικά το Μάρτιο θα ταξινομηθούν οι παραγγελίες αυτοκινήτων που έγιναν τον Ιανουάριο και θα γίνουν μέσα στον Φεβρουάριο. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ανησυχητικό στοιχείο είναι η μείωση που υπερβαίνει το 50% και έχει να κάνει με τις παραγγελίες αυτή την περίοδο.
 
Όσο αφορά τον Ιανουάριο πληροφορίες αναφέρουν ότι η αγορά κυμάνθηκε περίπου 40% κάτω από τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Αρνητικός παράγοντας ήταν και τα μπλόκα στους δρόμους που δεν επέτρεψαν νταλίκες φορτωμένες με αυτοκίνητα να φτάσουν στον προορισμός τους και να ταξινομηθούν τα νέα μοντέλα.   
 
Θέλετε ακόμα ένα τρομακτικό σενάριο; Φρέσκιες φήμες (όχι οι… γνωστές που κυκλοφορούν εδώ και 2-3 μήνες) κάνουν λόγο για εκλογές σε 1-2 μήνες. Ήδη ορισμένες εισαγωγικές εταιρείες προετοιμάζονται για αυτό το ενδεχόμενο αλλάζοντας τη στρατηγική τους σε ορισμένα προϊόντα και μεταβάλλοντας το χρόνο λανσαρισμάτων.  
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ