top icon
Επικαιρότητα

Η Aston Martin V12 Vantage αποκαλύπτεται

Ένα από τα μοντέλα που θα κλέψουν τις εντυπώσεις στη Γενεύη είναι σίγουρα η νέα Aston Martin V12 Vantage.

Μετά τις εντυπώσεις που είχε προκαλέσει πέρσι η Aston Martin με το πρωτότυπο της V12 Vantage, ετοιμάζεται τώρα να κάνει την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο.
 
Κάτω από το καπό της Vantage κρύβεται ένας πληθωρικός V12 κινητήρας χωρητικότητας 6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 517 ίππους και 570 Nm ροπής. Με τα στοιχεία αυτά η Vantage υπόσχεται 4,2 δευτ. για τα 0-100 χλμ./ώρα και 305 χλμ./ώρα τελική. Συγκριτικά, να αναφέρουμε ότι η V8 Vantage με τον κινητήρα των 4,7 λτ. αποδίδει 425 ίππους και 470 Nm ροπής και χρειάζεται 4,7 δευτ. για τα 0-100 χλμ./ώρα και η τελική της είναι 288 χλμ./ώρα.
 
Η V12 Vantage η οποία βασίζεται στη «βασική» έκδοση της V8, έχει δεχθεί ορισμένες επεμβάσεις οι οποίες διαφοροποιούν τα δύο μοντέλα. Διαφορετικός λοιπόν είναι ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας, με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και πιο χαμηλό σπόιλερ. Εισαγωγές αέρα υπάρχουν και στο καπό, ενώ υπάρχουν περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα στο πλάι και νέοι τροχοί. Στο πίσω μέρος έχουμε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο σπόιλερ, ένα πολύ όμορφο διαχύτη, νέο σύστημα διπλών εξατμίσεων με μεγαλύτερες απολήξεις και φωτιστικά σώματα σε διάφανο πλαστικό.
 
Στο εσωτερικό οι διαφοροποιήσεις είναι περιορισμένες και εστιάζονται στις μαύρες γυαλιστερές διακοσμήσεις στην κεντρική κονσόλα, στα σπορ καθίσματα και στην επένδυση του τιμονιού από αλκαντάρα.
 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρίας η V12 Vantage θα είναι ετοιμοπαράδοτη το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και η παραγωγή της θα περιοριστεί στα 1.000 μόλις αυτοκίνητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ