top icon
Αγώνες

MotοGP: O Raul Fernandez παίρνει προαγωγή στη μεγάλη κατηγορία το 2022

Ο 20χρονος Raul Fernandez, μαζί με τον Remi Gardner, θα είναι από το 2022 το νέο δίδυμο αναβατών για την ομάδα Tech3 KTM Factory Racing.

Ο Raul Fernandez θα πραγματοποιήσει το μεγάλο άλμα «μετακομίζοντας» το 2022 στο MotoGP ως αναβάτης της ομάδας του Herve Poncharal (Tech3 KTM Factory Racing), δίπλα στον Αυστραλό Remi Gardner.

Η επισημοποίηση του ρόστερ της ομάδας για το 2022 σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την «έξοδο» από αυτή – ενδεχομένως και από τη μεγάλη κατηγορία – των σημερινών αναβατών της Tech3 KTM Factory Racing, Danilo Petrucci και Iker Lecuona.

Ο Raul Fernandez, μαζί με τον Remi Gardner, συνθέτουν σήμερα την πρώτη γραμμή του πυρός για την Red Bull KTM Ajo Team, στην κατηγορία Moto2, και συνάμα τους πρωταγωνιστές στην κούρσα του πρωταθλήματος αναβατών της μεσαίας κατηγορίας, με τον Αυστραλό να προηγείται με 197 βαθμούς και τον Ισπανό να ακολουθεί με 162 βαθμούς,

Μέχρι στιγμής, ο Raul Fernandez έχει δύο νίκες στην Moto2 και έξι συνολικά τερματισμούς στο βάθρο των νικητών.

«Ειλικρινά, είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτήν την ευκαιρία που μου δίνει η KTM, τόσο για φέτος όσο και για τον επόμενο χρόνο. Έχω μάθει πολλά και απολαμβάνω τους αώνες της κατηγορίας Moto2. Κατάφερα να φτάσω σε μια θέση που μου έδωσε την ευκαιρία να ανέβω στο MotoGP και για την οποία είμαι πολύ ευγνώμων: είναι το όνειρο κάθε αναβάτη. Αυτή τη στιγμή, το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσω να εστιάζω σε αυτήν τη σεζόν και να δίνω ό,τι έχω μέχρι τον τελευταίο αγώνα για να παλέψω για το πρωτάθλημα», δήλωσε ο  Raul Fernandez.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της KTM, Pit Beier, δήλωσε:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Raul θα μεταβεί στην κατηγορία MotoGP μαζί μας, και αυτό αποδεικνύει περαιτέρω ότι η δουλειά που κάνουμε με την KTM GP Academy αποδίδει – από το Red Bull MotoGP Rookies Cup μέχρι το MotoGP. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Raul είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο. Έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι είναι ένας εξαιρετικός αναβάτης. Η μετάβασή του στο MotoGP τόσο γρήγορα δεν ήταν μέρος του αρχικού μας σχεδίου, όμως μας απέδειξε ότι έχει τις δυνατότητες. Η σύνθεση της ομάδας μας αυτή την στιγμή στην Moto2, μαζί με τον Remy, είναι ονειρική, οπότε η μετακίνηση και των δύο στην μεγάλη κατηγορία μας καθιστά πολύ δυνατούς. Ήδη έχουμε μια dream team στο MotoGP, με τον Brad Binder και τον Miguel Oliviera, και τώρα μπορούμε να το επαναλάβουμε».

Ο Herve Poncharl, επικεφαλής της Tech3 KTM Factory Racing, είπε:

«Παρόλο που είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτήν την ανακοίνωση, γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμη να διανύσουμε μισή σεζόν με τους αναβάτες μας, τον Danilo Petrucci και τον Iker Lecuona, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω για την αφοσίωσή τους. Τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο και καλή τύχη για το μέλλον».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ