top icon
Επικαιρότητα

Porsche 911 Edition 50

Την έλευση μιας ολιγάριθμης και επετειακής 911 ανακοίνωσε η Porsche, στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων από την πρώτη εμφάνιση του διαχρονικού μοντέλου.

Την έλευση μιας ολιγάριθμης και επετειακής 911 ανακοίνωσε η Porsche, στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων από την πρώτη εμφάνιση του διαχρονικού μοντέλου.
 
Η 911 50th Anniversary Edition θα ξεκινήσει να πωλείται στις 23 Σεπτεμβρίου. Ο προσδιορισμός της συγκεκριμένης ημερομηνίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την εταιρεία, καθώς εκείνη την ημέρα πριν από 50 ακριβώς χρόνια παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το επετειακό μοντέλο θα κατασκευαστεί σε 1.963 μονάδες, αριθμός που προσδιορίζει την χρονολογία της πρώτης εμφάνισής της.
 
Επί της ουσίας η επετειακή 911 είναι μια Carrera 4S, με ζάντες διαστάσεων 20 ιντσών της Fuchs, μεγαλύτερα φτερά και με το λογότυπο «911 50» στο πίσω μέρος της, στο ταμπλό, στα μαρσπιέ και στα καθίσματα. Κινητήριο συνολό της είναι ο γνωστός 6κύλινδρος των 3.8 λίτρων, ισχύος 400 ίππων. Με αυτόν επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα ανέρχεται στα 300 χιλιόμετρα την ώρα. Η τιμή του αυτοκινήτου στη χώρα κατασκευής του αναμένεται να ξεπεράσει κατά τι τα 120.000 ευρώ.
 
Λίγο-πολύ, στις ημέρες μας, όλοι γνωρίζουν πώς ξεκίνησε η θαυμαστή ιστορία της «all time classic» 911: Από το 1959 κιόλας ο Ferdinand «Butzi» Porsche προβληματιζόταν για το ποια μορφή έπρεπε να έχει το αυτοκίνητο που θα αντικαθιστούσε την εξαιρετικά επιτυχημένη «356» με ένα εξίσου καλό, αν όχι καλύτερο, μοντέλο. Το δημιουργικό μυαλό του κατέληξε στο διαχρονικό σχήμα που σήμερα όλοι ξέρουμε και το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα στη Φρανκφούρτη το 1963. Ακολούθησε η επίσης γνωστή «αντιπαράθεση» με την Peugeot για την κωδική ονομασία, με αποτέλεσμα η Porsche να αντικαταστήσει τον κωδικό «901» με τον «911», που έμελλε να γίνει ο πιο διάσημος τριψήφιος αριθμός στην ιστορία της Αυτοκίνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ