top icon
Επικαιρότητα

Saab 9-3X

Το 9-3Χ διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που το διαφοροποιούν από τα συμβατικά στέισον, χωρίς ωστόσο να φτάνει σε δυνατότητες τα SUV.

Μία νέα, crossover εκδοχή του 9-3 αναμένεται να κοσμεί το περίπτερο της Saab στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης. Το 9-3Χ διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που το διαφοροποιούν από τα συμβατικά στέισον, χωρίς ωστόσο να φτάνει σε δυνατότητες την κατηγορία των SUV.
 
Οπτικά, οι διαφοροποιήσεις του είναι άμεσα αισθητές. Οι ενισχυμένοι προφυλακτήρες, οι ράγες οροφής, ορισμένα φιλέτα αλουμινίου που διατρέχουν το αμάξωμα, καθώς και η αύξηση της απόστασης του πατώματος από το έδαφος κατά 35 χιλιοστά δίνουν μία πρώτη γεύση του περί τίνος πρόκειται.
 
Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του γνωστού συστήματος XWD. Ένας ηλεκτρονικά ελεγχόμενος κατανομέας ροπής φροντίζει ώστε ανά πάσα στιγμή να εμπλέκει σε συγκεκριμένο ποσοστό τους δύο άξονες, ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης. Επιπροσθέτως, ένα πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης διατίθεται προαιρετικά, ενισχύοντας τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
 
Αξίζει δε να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το XWD συνδυάζεται με κάποιο κινητήρα βίοαιθανόλης. Πρόκειται για το δίλιτρο τούρμπο μοτέρ των 210 ίππων, το οποίο συνοδεύεται από μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Τη γκάμα συμπληρώνουν ένας ακόμα συμβατικός δίλιτρος κινητήρας με την ίδια ισχύ, καθώς και ένας ντίζελ 1.9 λίτρων με 180 ίππους. Στην τελευταία περίπτωση πάντως, απουσιάζει το σύστημα τετρακίνησης ενώ και η απόσταση από το έδαφος μειώνεται κατά 15 χιλιοστά, παρότι η εξωτερική εμφάνιση παραμένει ίδια. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ