top icon
Επικαιρότητα

F1 in Schools Ελλάδος 2013

Νικήτρια ομάδα για το φετινό ελληνικό F1 in Schools αναδείχθηκε η «Speed Deamons» (Ελληνογερμανική Αγωγή)

Νικήτρια ομάδα για το φετινό ελληνικό F1 in Schools αναδείχθηκε η «Speed Deamons» (Ελληνογερμανική Αγωγή). Δεύτερη θέση για την Πρωταθλήτρια ομάδα του 2012 «Ground Force Project» (Σύγχρονη Σχολή Αυγουλέα-Λιναρδάτου) και τρίτη για την «White Blue Bullets» (Γυμνάσιο Νέα Παιδεία) η οποία ταυτόχρονα πήρε το βραβείο της καλύτερης ομάδας γυμνασίου.

Προηγούμενα, 26 ομάδες μαθητών γυμνασίου και λυκείου διαγωνίστηκαν για την πρόκριση σε έναν παγκόσμιο θεσμό που διεξάγεται εδώ και 12 χρόνια με την συμμετοχή 40 χωρών. Στόχος τους η προσομοίωση δημιουργίας μιας ομάδας Formula 1.

 
Κάπως έτσι είναι τα «μονοθέσια» που δημιουργούν οι μαθητές και παίρνουν μέρος στο «F1 in Schools». Κατασκευασμένα από ξύλο balsa με μήκος από 170 έως 210 χλστ., πλάτος 60-85 χλστ. και μέγιστο ύψος 60 χλστ. Επιπλέον, το ελάχιστο βάρος τους είναι στα 55 γρ. Οι τροχοί τους πρέπει να έχουν διάμετρο 26-34 χλστ. με το ελάχιστο πλάτος να είναι στα 15 χλστ. και το μέγιστο στα 19.
 
Εφόσον δεν τηρηθούν οι κανονισμοί από μία ομάδα υπάρχει κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών αλλά και αποκλεισμού της από τα βραβεία:
Α. Πρωταθλητή
Β. Γρηγορότερου F1 αυτοκινήτου
Γ. Καλύτερης μηχανικής κατασκευής αυτοκινήτου.
 
Ο τελικός του Παγκόσμιου θεσμού θα γίνει στο Austin του Τexas στις 8-13 Νοεμβρίου, στο περιθώριο του GP της F1…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ