top icon
Κόσμος

Το νέο VW Golf R Estate αποκαλύπτεται

Το νέο VW Golf R Estate συνθέτει σήμερα τη δυνατότερη στέισον βάγκον έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου της γερμανικής εταιρείας που έχει ποτέ κατασκευαστεί.

Το νέο VW Golf R Estate έχει… διπλό χάρισμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σήμερα οι ιθύνοντες της VW, συνδυάζοντας τις «καυτές» επιδόσεις και το αθλητικό ταμπεραμέντο με την πρακτικότητα και ευκολία χρήσης στην καθημερινότητα.

Με μεγαλύτερο κατά 66 χλστ. μεταξόνιο σε σχέση με ένα 5θυρο Golf, το νέο VW Golf R Estate προσφέρει εμφανώς μεγαλύτερο «αέρα» για τα πόδια των πίσω επιβατών (941 αντί για 903 χλστ.). Την ίδια στιγμή, ο χώρος φόρτωσης των 611 λίτρων με τα καθίσματα στην κανονική τους θέση μπορεί να… εκτοξευτεί με την αναδίπλωσή τους στα 1.642 λίτρα.

VW Golf R Estate

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι η πιο σπορτίφ έκδοση του γερμανικού στέισον βάγκον μοντέλου έχει τη δυνατότητα ρυμούλκησης που φτάνει τους 1,9 τόνους – την ίδια ώρα, οι ράγες οροφής που διαθέτει προσφέρουν τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων με βάρος έως και 80 κιλά.

Νέο VW Golf R Estate με τετρακίνηση και 320 ίππους

Το σύστημα μετάδοσης του VW Golf R Estate απαρτίζεται από την πρόσφατα εξελιγμένη τετρακίνηση 4Motion, η οποία συνεπικουρείται από το σύστημα R Performance Torque Vectoring το οποίο έχει την ικανότητα να κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στους τροχούς του πίσω άξονα.

Η τετρακίνηση συνδέεται επίσης μέσω του Vehicle Dynamics Manager με άλλα συστήματα, όπως τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα μπλοκε διαφορικά (XDS) και το Adaptive Chassis Control.

VW Golf R Estate

Από εκεί και πέρα, με το προαιρετικό πακέτο R Performance, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του δύο επιπλέον προφίλ οδήγησης: το Special, το οποίο εξασφαλίζει ρυθμίσεις για χρήση σε πίστα, και το Drift, που επιτρέπει την πραγματοποίηση πλαγιολισθήσεων (σ.σ.: τα υπόλοιπα drive modes είναι τα Comfort, Sport, Race και Individual).

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης της «ευαισθησίας» του ESP σε δύο σκάλες, ενώ επιπλέον δυνατή είναι και η πλήρη απενεργοποίησή του.

Κάτω από το καπό του VW Golf R Estate «ζει» ο 2λιτρος TSI κινητήρας με τον κωδικό ΕΑ888, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 320 ίππους και 420 Nm ροπής, από τις 2.100 έως και τις 5.350 σ.α.λ.

Το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου απαρτίζεται από αναβαθμισμένους δίσκους (διάτρητους για την περίσταση) και αλουμινένιες δαγκάνες που εξοικονομούν ανά πλευρά του οχήματος περί τα 600  gr βάρους.

VW Golf R Estate

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW Golf R Estate
  • VW Golf R Estate
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ