top icon
Αγώνες

MotoGP: Νέες αλλαγές στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2021

Το αγωνιστικό ημερολόγιο του MotoGP για το 2021 διαφοροποιείται για μια ακόμα φορά με την ακύρωση του GP Αυστραλίας, την προσθήκη ενός ακόμα αγώνα στο Algarve της Πορτογαλίας και τη «μετακίνηση» του GP Μαλαισίας.

Δύο μόλις εβδομάδες μετά την αναθεώρηση του αγωνιστικού ημερολογίου του MotoGP, οι FIM, IRTA και Dorna Sports ανακοινώνουν σήμερα περαιτέρω αλλαγές με κριτήριο τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που συνεχίζει να θέτει η πανδημία COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, το GP Αυστραλίας που παραδοσιακά πραγματοποιείται στο Phillip Island «αποσύρεται» από το καλεντάρι του 2021.

Ο Αυστραλοί διοργανωτές του αγώνα, δήλωσαν:

«Είμαστε απογοητευμένοι που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι οπαδοί του MotoGP δεν θα δουν τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου να αγωνίζονται στο υπέροχο Phillip Island, συμπεριλαμβανομένων των Αυστραλών Jack Miller στην κατηγορία MotoGP και του Remy Gardner, ο οποίος προηγείται σήμερα στο πρωτάθλημα της κατηγορίας Moto2.

«Είμαστε επίσης απογοητευμένοι για το προσωπικό, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας, καθώς και για την κοινότητα του Phillip Island και τη σχετική τουριστική βιομηχανία που βασίζεται στην οικονομική ώθηση που έρχεται με τη διοργάνωση τoυ GP».

Ως απόρροια της αλλαγής αυτής, το GP Μαλαισίας αλλάζει ημερομηνία καθώς φέτος θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα αργότερα σε σχέση με την αρχικό προγραμματισμό – και συγκεκριμένα το τριήμερο 22-24 Οκτωβρίου.

Προς αντικατάσταση του GP Αυστραλίας, οι διοργανωτές του MotoGP αποφάσισαν να προσθέσουν έναν ακόμα αγώνα στην rollercoaster πίστα του Algarve, στην Πορτογαλία, το τριήμερο 5-7 Νοεμβρίου.

Ως εκ τούτου το ημερολόγιο για τους εναπομείναντες αγώνες του 2021 διαμορφώνεται ως εξής:

MotoGP

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ