top icon
Επικαιρότητα

79η Έκθεση Γενεύης

Λαμπερή όπως πάντα και με μεγάλο αριθμό νέων μοντέλων, η φετινή Έκθεση της Γενεύης στέλνει αισιόδοξα μηνύματα παντού.

Λαμπερή όπως πάντα και με μεγάλο αριθμό νέων μοντέλων, η φετινή Έκθεση της Γενεύης στέλνει αισιόδοξα μηνύματα παντού. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεκάδες παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές πρεμιέρες θα κοσμήσουν με την παρουσία τους μία από τις σημαντικότερες διεθνείς Εκθέσεις του 2009.
 
Η λίστα είναι μακροσκελής και περιλαμβάνει μοντέλα όλων των κατηγοριών. Από τα μικρά Fiat 500C και Chevrolet Spark, μέχρι τις crème de la crème Maybach Zeppelin και Bentley Continental Supersport. Και από τον προάγγελο μίας ολόκληρης νέας γενιάς Citroen, DS3, μέχρι τη «διαστημική» BMW 5 series GT.  Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των ημερών στην ελβετική πόλη, τη δική της θέση έχει και η άκρως επιθετική στην εμφάνιση GTA έκδοση της Alfa Romeo Μito, με τους 240 ίππους. Ο ιταλικός όμιλος εκθέτει επίσης τις Hardblack και Εxecutive εκδόσεις της Lancia Delta, με το νέο κινητήρα 1.8 Diturbo, ισχύος 197 ίππων.
 
Στο περίπτερο της VW, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το Polo πέμπτης γενιάς, που σχεδιαστικά μοιάζει να ακολουθεί τις γραμμές του μεγαλύτερου αδελφού του (Golf). Στην Αudi κατέφθασε για πρώτη φορά Αllroad μοντέλο προερχόμενο από τη γκάμα του Α4, συνοδευόμενο από το ΤΤ RS, ενώ στη Skoda Fabia -για πρώτη επίσης φορά- προστέθηκε και έκδοση Scout. Πρωταγωνιστής όμως των Τσέχων είναι, αναμφίβολα, η έκδοση παραγωγής του Skoda Yeti. Από πλευράς Toyota, ξεχωρίζουν η νέα Corolla Verso και η πρώτη επίσημη ευρωπαϊκή παρουσία του Prius τρίτης γενιάς.   

Σε απόλυτα νούμερα οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 85 νέα και πρωτότυπα μοντέλα, τα οποία θα θαυμάσουν σχεδόν 700.000 επισκέπτες, από τις 3 (press day) έως και τις 15 Μαρτίου, που πέφτει η αυλαία.

 
Εκτός από τα περίπτερα των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οικοδεσπότες φρόντισαν για φέτος να έχουν μία παράλληλη έκθεση πράσινων αυτοκινήτων και τεχνολογιών. Ένα χώρο αφιερωμένο στην ηλεκτροκίνηση και σε άλλες εναλλακτικές μορφές ενέργειας, που θα κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους τα αμέσως επόμενα χρόνια. Επιπροσθέτως, μία ακόμα αίθουσα έχει μετατραπεί σε «Μέκκα» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με εξομοιωτές, κλειστή πίστα με ηλεκτρικά καρτ, ειδικές εκδηλώσεις αλλά και με τη συμμετοχή αρκετών ομάδων και οδηγών που διαπρέπουν στα διάφορα πρωταθλήματα.
 
Στο εκτενές αυτό αφιέρωμα μπορείτε να πάρετε μία γεύση των όσων διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στη Γενεύη, στην οποία βρίσκονται οι 4Τροχοί με την ευγενική χορηγία της Swiss. Εδώ θα βρείτε κείμενα και φωτογραφίες για όλα τα νέα μοντέλα, καθώς και εικόνες από μία κάμερα που καταγράφει 24 ώρες το 24ωρο την κίνηση στους χώρους της έκθεσης. Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την ενότητα 4T.TV, καθώς εκεί υπάρχουν «φρέσκα» video των 4Τροχών από τα σημαντικότερα εκθέματα της διοργάνωσης._4Τ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ