top icon
Formula 1

Νέα διετής συμφωνία Hamilton-Mercedes

O 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Mercedes για άλλα δύο χρόνια.

Συνεπώς, ο 36χρονος Hamilton θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της Mercedes μέχρι το τέλος του 2023.

Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις εδώ και αρκετό καιρό. Τόσο ο Hamilton όσο και η Mercedes ήθελαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους περισσότερο από έναν χρόνο που ήταν το προηγούμενο συμβόλαιο του Βρετανού.

Hamilton και Mercedes είχαν καθυστερήσει πέρυσι τις διαπραγματεύσεις, γεγονός που οδήγησε στην αργοπορημένη μονοετή συμφωνία για το 2021, καθώς πλησίαζε η έναρξη της σεζόν και δεν είχαν έρθει σε συμφωνία.

Για την Mercedes ήταν σημαντικό να είναι εξασφαλισμένο ότι θα έχει στους κόλπους της τον Hamilton, καθώς ποντάρει στην εμπειρία του για το ξεκίνημα της νέας εποχής της Formula 1, με τις μεγαλύτερες αλλαγές κανονισμών των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Hamilton προσχώρησε στην Mercedes το 2013 και έκτοτε έχει κατακτήσει 6 Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τη γερμανική ομάδα. Η Mercedes είχε χρηματοδοτήσει την καριέρα του Βρετανού από τα καρτ, μέσω της McLaren.

Mercedes και McLaren συνεταιρίζονταν έως το 2010, που η γερμανική εταιρεία αγόρασε την ομάδα του Brackley (τότε Brawn). Η McLaren είχε αναλάβει την υποστήριξη της καριέρας του Hamilton απ’ όταν ήταν 13 ετών.

Σε όλη του την καριέρα σε αγώνες μονοθεσίων, μονάχα μια σεζόν αγωνίστηκε ο Hamilton χωρίς να έχει κινητήρα Mercedes στην πλάτη του, το 2006 στο GP2.

Πέραν της πολύ επιτυχημένης αγωνιστικής τους συνεργασίας, Hamilton και Mercedes έχουν ξεκινήσει την πρωτοβουλία Accelerate 25, η οποία έχει ως στόχο να προωθήσει την ποικιλομορφία πληθυσμού στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Mercedes και Hamilton αναμένεται να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και αφότου ο Βρετανός αποχωρήσει από την ενεργό δράση._Φ.Λ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ