top icon
Επικαιρότητα

Τα πρώτα επίσημα σχέδια του Kia Sorento του 2010

Σε συνέχεια των πρώτων σχεδίων που είχαμε δει το Φεβρουάριο, η Kia επιστρέφει με δύο νέες απεικονίσεις και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το αναμενόμενο Sorento του 2010.

Σε συνέχεια των πρώτων σχεδίων που είχαμε δει το Φεβρουάριο, η Kia επιστρέφει με δύο νέες απεικονίσεις και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το αναμενόμενο Sorento του 2010. Ο κορεάτης κατασκευαστής ανακοινώνει ότι η δεύτερη γενιά Sorento που ονομάζεται XM, πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο, γεγονός που καταδεικνύει πιθανότατα την Έκθεση της Σεούλ. Όπως φαίνεται από τις απεικονίσεις που αποκαλύπτονται, το ΧΜ ακολουθεί τις γραμμές του πρωτότυπου Kue του 2007, ενσωματώνει όμως τη νέα μάσκα που χαρακτηρίζει την Kia.
 
Ο αρχισχεδιαστής της Kia, Peter Schreyer, μιλώντας για το νέο μοντέλο είπε, «η δυναμική σχεδίαση του ΧΜ με τις καθαρές γραμμές που υιοθετεί, αντιπροσωπεύει μια νέα αισθητική αντίληψη για την κατηγορία των SUV».  
 
Το Sorento του 2010 θα προσφέρει πιθανότατα τη δυνατότητα προσθήκης και τρίτης σειράς καθισμάτων, αυξάνοντας έτσι τη χωρητικότητα των επιβατών στους 7.
 
Το νέο Sorento θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της συνεργασίας Hyundai-Kia που θα διαθέτει στη γκάμα του τον ολοκαίνουργιο, φιλικό προς το περιβάλλον, ντίζελ κινητήρα R-engine. Ο 4κύλινδρος κινητήρας των 2,2 λτ. αποδίδει 200 ίππους και σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων εμφανίζει κατανάλωση 7,1 λτ./100 χλμ.
 
Στόχος της Kia είναι να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μίας ιδιαίτερα ευρείας γκάμας αγοραστών, γι’ αυτό και προσφέρει εκτός από τον πετρελαιοκινητήρα, ένα βενζινοκινητήρα 2,4 λτ. και έναν 2,7 LPI (Liquified Petroleum Gas). Έτσι, ο κορεάτης κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι το ΧΜ θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που θα διαθέτει στη γκάμα του κινητήρες με τα τρία αυτά διαφορετικά καύσιμα.
 
Οι πωλήσεις του νέου Sorento αναμένεται να ξεκινήσουν την Άνοιξη στην Κορέα, με τις υπόλοιπες αγορές να ακολουθούν προς το τέλος του 2009 και αρχές του 2010.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ