top icon
Επικαιρότητα

Audi: Ανάκληση 875.000 αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πως ανακαλεί 875.000 αντίτυπα συγκεκριμένων μοντέλων της, καθώς μια πιθανή υπερθέρμανση καλωδιώσεων μπορεί να οδηγήσει στο απευκταίο σενάριο εκδήλωσης φωτιάς.

Η Audi αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική της ανακοίνωση τη λέξη «απόσυρση» επισημαίνοντας πως τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα Α4, Α5, Α5 Cabriolet και Q5 που κατασκευάστηκαν από τον Απρίλιο του 2011 έως και τον Μάιο του 2015. Από το σύνολο των ως άνω οχημάτων, τα 330.000 κυκλοφορούν στη Γερμανία, ενώ άγνωστη μέχρι και αυτή τη στιγμή είναι η «κατανομή» των εναπομεινάντων 545.000 αυτοκινήτων στις λοιπές χώρες της γηραιάς ηπείρου.

Το όλο ζήτημα έχει προκύψει εξαιτίας μιας πιθανής υπερθέρμανσης καλωδιώσεων στο «βοηθητικό θερμαντήρα», φαινόμενο που μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά. Σύμφωνα με την Audi, τα περιστατικά αυτά περιορίζονται μέχρι τώρα σε μερικές δεκάδες, σε κανένα από αυτά, όμως, δεν έχει σημειωθεί τραυματισμός.

Η γερανική εταιρεία, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, θα επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων ούτως ώστε να επισκευαστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ