top icon
Επικαιρότητα

Seat Leon ST

Παρουσιάζεται επίσημα στο κοινό στην διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης, ενώ στην χώρα μας αναμένεται στις αρχές της νέας χρονιάς.

Για πρώτη φορά στην κατασκευαστική του σταδιοδρομία, το Seat Leon παρουσιάζεται και σε station wagon έκδοση, με χώρο αποσκευών που ανέρχεται από 587 έως και 1.470 λίτρα, με διπλωμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων. Η σχεδίαση του LeonSTακολουθεί τη νέα σχεδιαστική γραμμή της SEAT. Στις hi-tech επιλογές όπως οι προβολείς full LED, έχουν προστεθεί για πρώτη φορά το Adaptive Cruise Control ACC, το Adaptive Chassis Control DCC,καθώς και το Progressive Steering για υψηλό επίπεδο ελέγχου σε συνθήκες σπορ οδήγησης. To Seat Leon ST τροφοδοτείται από τους γνωστούς μας TDI και TSI κινητήρες, με κυβισμό που κυμαίνεται από 1.2 έως 2.0 λίτρα και απόδοση από 86 PS έως 184 PS.

 

Στη βασική του έκδοση, το Leon ST ζυγίζει 1.233 κιλά, 45 περισσότερα από το πεντάθυρο Leon καθιστώντας το έτσι το ελαφρύτερο estate στην κατηγορία του. Ταυτόχρονα, το ST προσφέρει μια σειρά από λειτουργικά στοιχεία εξοπλισμού που ωφελούν σημαντικά την καθημερινή χρησιμότητα. Οι πλάτες των πίσω καθισμάτων είναι εύκολο να διπλωθούν, ενώ η χρήση του διπλού πατώματος μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις μεταφοράς. Η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού μπορεί να αναδιπλωθεί για να φορτωθούν αντικείμενα ιδιαίτερα μεγάλου μήκους.


Το πακέτο της τεχνολογίας στη νέα ST έκδοση είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοιο με εκείνο του πεντάθυρου Leon και του Leon SC. Ο κινητήρας των 1.2 λίτρων είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις με 86 και 105 PS. Με σύστημα Start/Stop και ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης, ο κινητήρας των 105 PS καταναλώνει 4,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Ο 1.4 με 122 και 140 PS εμφανίζουν κατανάλωση καυσίμου 5,3 λίτρα. Στην κορυφή των βενζινοκινητήρων είναι η έκδοση των 1.8 λίτρων, απόδοσης 180 PS. Το φάσμα των κινητήρων TDI για το Leon ST εκτείνεται, όπως προαναφέραμε, από 90 έως 184 PS.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ