top icon
Επικαιρότητα

Την κατάσταση στα χέρια τους

Οι Ευρωπαίοι ντίλερ της Opel προτίθενται να γίνουν μέτοχοι σε ένα νέο σχήμα της εταιρείας, καταβάλοντας ποσό από κάθε πώληση αυτοκινήτου.

Η Ένωση των Ευρωπαίων ντίλερ των αυτοκινήτων Opel και Vauxhall (EURODA) αποφάσισε να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η θυγατρική εταιρεία της General Motors.
 
Μέσω ανακοίνωσής της η EURODA, που αντιπροσωπεύει περίπου 4.000 ντίλερ με 120.000 εργαζόμενους σε 25 ευρωπαϊκές χώρες, έκανε γνωστό ότι τα μέλη της συναντήθηκαν στο Βερολίνο με αντικείμενο τη δυνατότητα απόκτησης μετοχών μίας νέας εταιρείας, που δεν θα έχει σχέση με τη General Motors.
 
Παρόντος του αντιπροέδρου της Opel Άλεν Βίσερ, τα μέλη της EURODA αποφάσισαν να καταβάλουν σε κοινό ταμείο 150 ευρώ από την πώληση κάθε αυτοκινήτου για τα επόμενα τρία χρόνια. Το συνολικό ποσό εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ. Η πρόταση θα υποβληθεί προς έγκριση σε όλους τους ντίλερ, μέχρι τα τέλη Απριλίου.
 
Την ίδια στιγμή, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι θα στηρίξει οικονομικά την Opel μόνο σε περίπτωση που κάτι τέτοιο θα της εξασφαλίσει ένα υγιές μέλλον. «Πριν αποφασίσουμε οριστικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε τι θα συμβεί με τη General Motors στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά πόσο ανεξάρτητη θα είναι η Opel», είπε η Άνγκελα Μέρκελ στην εφημερίδα Bild._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ