top icon
Επικαιρότητα

Spark-Renault SRT 01E Formula E

H Spark Racing Technology ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο για τη σειρά αγώνων Formula E του 2014, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

HSparkRacingTechnology ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο για τη σειρά αγώνων Formula E του 2014, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το αγωνιστικό διαθέτει αυτοφερόμενο πλαίσιο από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, σχεδιασμένο από την Dallara. Eπίσης, φέρει κατά παραγγελία ελαστικά της Michelin, ειδικά σχεδιασμένα για να αντέχουν στις καταπονήσεις αυτής της συγκεκριμένης σειράς αγώνων.

Παρά το γεγονός ότι ο ηλεκτρικός κινητήρας του μπορεί να παράγει μέχρι και 270 ίππους, θα πρέπει να περιορίζεται στους 180 στη διάρκεια των αγώνων.
 

Ωστόσο, οι οδηγοί του θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα σύστημα «push-to-pass», που προσωρινά επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αξιοποιήσει το πλήρες δυναμικό του. Αυτό θα επιτρέψει στο μονοθέσιο να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα  σε περίπου τρία δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι περιορισμένη βάσει των κανονισμών της FIA στα 225 χιλιόμετρα την ώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ