top icon
Διεθνείς αγώνες

Η BMW επιστρέφει στους αγώνες αντοχής

H ΒΜW έγινε ο τελευταίος μεγάλος Κατασκευαστής που ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί στην κατηγορία LMDh το 2023.

Η BMW ανακοίνωσε επίσημα ότι θα συμμετέχει στις 24 Ώρες της Daytona το 2023 στην κατηγορία LMDh. Τα πρωτότυπα LMDh επιτρέπεται να συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα IMSA (ΗΠΑ) και WEC, δηλαδή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Συνεπώς, η ανακοίνωση της βαυαρικής εταιρείας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής και στις 24 Ώρες του Μαν.

Η BMW είχε νικήσει στις 24 Ώρες του Μαν το 1999 με το 12κύλινδρο πρωτότυπο LMR. Acura, Audi και Porsche θα κατασκευάσουν πρωτότυπα LMDh με τα οποία θα αγωνιστούν τόσο στην Daytona όσο και στο Le Mans. Οι Toyota, Ferrari και Peugeot έχουν ήδη ανακοινώσει τις προθέσεις τους να παρατάξουν πρωτότυπα στο Le Mans.

To πρωτότυπο με το οποίο η BMW θα αγωνιστεί, αναμένεται να βασίζεται σε ένα από τα τέσσερα LMP2 αυτοκίνητα που αγωνίζονται τώρα εκ των ακόλουθων κατασκευαστών: Dallara, Osella, Ligier και Multimatic.

Οι κινητήρες της κατηγορίας LMDh θα έχουν περιορισμό ισχύος 500 kW, ή 671 ίππους και θα χρησιμοποιούν ένα υβριδικό σύστημα στους πίσω τροχούς το οποίο παρέχει η Williams Advanced Engineering.

To αμάξωμα επιτρέπεται να μετατραπεί, δίνοντας στους Κατασκευαστές την ελευθερία τα πρωτότυπα να αντικατοπτρίζουν μοντέλα παραγωγής. Η αεροδυναμική απόδοση είναι επίσης περιορισμένη, αφού επιτρέπεται μέχρι 4:1 αναλογία αρνητικής άντωσης προς αεροδυναμική αντίσταση._Φ.Λ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ