top icon
Επικαιρότητα

Στήριξη στον κλάδο του αυτοκινήτου

Την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το ειδικό τέλος ταξινόμησης στα αυτοκίνητα, υπεραμύνθηκε από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Παπαθανασίου.

Στη Βουλή συνεχίστηκε η αντιπαράθεση των κομμάτων σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της μείωσης του τέλους ταξινόμησης στα αυτοκίνητα, και ενώ η κυβέρνηση αναμένει την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να προχωρήσει στον καθορισμό όλων των λεπτομερειών.
 
Ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι το μέτρο θα βοηθήσει τον κλάδο του αυτοκινήτου, που βρίσκεται σε «καθίζηση τους τελευταίους μήνες», όπως δήλωσε. «Όταν υποχωρούν οι ταξινομήσεις των αυτοκινήτων πέφτουν και τα δημόσια έσοδα. Η μείωση των πωλήσεων κατά 40% σημαίνει και αντίστοιχα μείωση για τα έσοδα από τα τέλη ταξινόμησης και το ΦΠΑ. Στο συγκεκριμένο κλάδο εργάζονται περίπου εκατό χιλιάδες άνθρωποι. Αυτούς δεν πρέπει να τους κοιτάξουμε;» ρώτησε ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.
 
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας στην αγορά με δηλώσεις στελεχών της και αναρωτήθηκε γιατί το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να στηρίξει μόνο τον κλάδο του αυτοκινήτου και όχι άλλους._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ