top icon
Επικαιρότητα

Ecomobility 2008-9

Στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των νικητριών ομάδων που συμμετείχαν στο Ecomobility για την περίοδο 2008-9.

Με τη συμμετοχή μαθητών γυμνασίου από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε στις 4 Απριλίου στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών ο πρώτος κύκλος της περιβαλλοντικής εκστρατείας «Ecomobility 2008-9», το διαγωνιστικό πρόγραμμα που διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ecocity. Παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, των επιστημονικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεργαζόμενων φορέων, καθηγητών, μαθητών και γονέων πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των νικητριών ομάδων που συμμετείχαν στο  Ecomobility για την περίοδο 2008-9.
 
Με το σύνθημα «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται» και με την πεταλούδα για έμβλημα, οι ομάδες των μαθητών μελέτησαν τις υπάρχουσες συνθήκες πρότειναν τρόπους για τη σωστή χρήση των μέσων μεταφοράς στην πόλη τους με σκοπό τη μείωση εκπομπών που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και επηρεάζουν την υγεία. Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων παρουσίασης των εργασιών που έγιναν το δίμηνο Φεβρουαρίου–Μαρτίου, οι μαθητές των ομάδων κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών περιμένοντας τα τελικά αποτελέσματα της κατάταξης της ομάδας τους. 
 
Ανάμεσα στις 45 ομάδες Ecomobility που έλαβαν μέρος φέτος στο πρόγραμμα από 27 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, την πρώτη θέση έλαβε το 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας με τους μαθητές Παππά Κατερίνα, Παππά Χαρίκλεια, Σάρρα Παύλο, Σάσση Σοφία, Τζάνη Γιώργο, Τζοβάρα Ευθαλία, Τσάπε Ειρήνη και καθηγητή-συντονιστή τον κ. Γιώργο Τζαβάρα. Επίσης, η ομάδα διαγωνίστηκε και στην κατηγορία «ηλεκτρονική εκφραση», όπου έλαβε τη δεύτερη θέση.
 
Το βραβείο για την καλύτερη εργασία για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη είναι ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου η νικήτρια ομάδα και ο καθηγητής της θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον περιβαλλοντικό προσανατολισμό της, να περιηγηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να επισκεφθούν το γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Δήμα.
 
Στα δημιουργικά βραβεία την φετεινή χρονιά διακρίθηκαν στην κατηγορία «εικαστική έκφραση» το Γυμνάσιο Φαρρών, στην «ηλεκτρονική έκφραση» το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στη «δραματουργική έκφραση» το 9ο Γυμνάσιο Νίκαιας και στη «μουσική σύνθεση» το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας. Οι νικητές των δημιουργικών βραβείων θα φιλοξενηθούν στο «Ecocamp», την περιβαλλοντική κατασκήνωση που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ecocity, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στη Ροδέα Καλαβρύτων.
 
Bραβεία και τιμητικοί έπαινοι δόθηκαν επίσης στο δήμο Δικαίου Κω για την καλύτερη διοργάνωση και φιλοξενία της εκδήλωσης Ecomobilty, στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου για το ευρηματικό σταυρόλεξο που παρουσίασαν, στο Γυμνάσιο Δολιανών για το παραμύθι τους «η ιστορία ενός λαγού», στο 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου για το ποίημα «γκρι πράσινο» και στο 1ο Γυμνάσιο Μοσχάτου για την κοινωνική πρωτοβουλία να «καθαρίσουν» τις πινακίδες σήμανσης του δήμου Μοσχάτου από τα αυθαίρετα διαφημιστικά αυτοκόλλητα.
 
Η εκστρατεία, που διοργανώνεται από το Ecocity για έκτη χρονιά, υλοποιήθηκε στην διάρκεια της σχολικής περιόδου 2008–9 και τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας, Μεταφορών, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
 
Κύριος χορηγός της Εκστρατείας είναι η Toyota Ελλάς και το Toyota Fund For Europe. Πληροφορίες και στοιχεία για την εκστρατεία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.ecomobility.gr.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ