top icon
Αγώνες

WRC: Keep working!

Η προετοιμασία της Hyundai και η εξέλιξη του i20 WRC συνεχίζονται πυρετωδώς, με την ομάδα να ολοκληρώνει σειρές δοκιμών σε άσφαλτο και χώμα.

Η Hyundai έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του i20 WRC στις ειδικές διαδρομές, με τη κορεάτικη ομάδα να πραγματοποιεί τις πρώτες της σειρές δοκιμών σε Γαλλία και Φινλανδία, σε ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές, αντίστοιχα. Το i20 WRC αναμένεται να κάνει την επίσημη πρώτη του στο WRC στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο την επόμενη χρονιά, το οποίο και θα είναι ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν. Μάλιστα, το αυτοκίνητο που οδήγησε για πέντε μέρες στη Φινλανδία ο Juho Hanninen, ήταν κοντά σε αυτό που θα δούμε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Μόντε Κάρλο, δηλαδή προδιαγραφών 2014! Συγκεκριμένα, το i20 είχε μία σειρά από αλλαγές στο αεροδυναμικό πακέτο, οι οποίες είναι ευδιάκριτες στις φωτογραφίες που διέρρευσαν, δείχνοντας ότι ακολουθείτε η λογική της VW με έντονες ακμές και γωνίες.

Ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Michele Nandan, αποκάλυψε ότι είναι αισιόδοξος μετά από τις δύο πρώτες μεγάλες σειρές δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν: “Τώρα μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Πραγματοποιήσαμε πολλά χιλιόμετρα δοκιμών, χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο σημαντικό πρόβλημα, την ώρα που ο Juho και ο Bryan μας έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες για τη συνέχεια και την εξέλιξη του αυτοκινήτου. Αυτό μας επιτρέπει να συγκεντρωθούμε στο βελτιώσουμε συγκεκριμένα μηχανικά μέρη και τομείς. Γενικώς, το ντεμπούτο του αυτοκινήτου ήταν πολύ θετικό και στις δύο περιπτώσεις. Και οι δύο οδηγοί μας έμειναν εντυπωσιασμένοι από το i20 WRC, λέγοντας ότι το αμάξωμα είναι πολύ καλό, ενώ η ανάρτηση δουλεύει εξαιρετικά προσφέροντας του καλή οδική συμπεριφορά, χωρίς νευρικές αντιδράσεις”. Εκεί που θέλει να εστιάσει την προσοχή του ο Nandan και το τεχνικό επιτελείο του, είναι η εξέλιξη και η βελτίωση του 1.600άρη υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα, ο οποίος ακόμα δεν έχει την επιθυμητή απόδοση. “Το ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη δύναμη. Αυτό ήταν φανερό στην Φινλανδία, αλλά ακόμα είμαστε στην αρχή της εξέλιξης του αυτοκινήτου. Δουλεύουμε συνέχεια στην ηλεκτρονική διαχείριση του κινητήρα και μέσα από τις δοκιμές και την εξέλιξη αυτό το μήνα, περιμένουμε ότι η επόμενη βελτιωμένη έκδοση που θα παρουσιάσουμε στο τέλος του Σεπτέμβρη θα μας προσφέρει την ισχύ που θέλουμε.”_Π.Τ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ