top icon
Κόσμος

Η McLaren 720S στα αγωνιστικά χρώματα της Gulf Oil

Η βρετανική εταιρεία παρουσιάζει μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής της McLaren 720S που κοσμείται από τα χρώματα της Gulf Oil.

Η ιδιαίτερη αυτή McLaren 720S έρχεται να  αναβιώσει τη συνεργασία της μάρκας με την Gulf Oil αποτελώντας για την περίσταση προϊόν δημιουργίας του γνωστού τμήματος McLaren Special Operations (MSO).

Το νέο αυτό εγχείρημα αποτελεί μέρος της «επικαιροποιημένης» σχέσης που ανακοινώθηκε το περασμένο καλοκαίρι όταν η McLaren επιβεβαίωσε την επιστροφή της Gulf Oil ως επίσημου στρατηγικού εταίρου της.

Η McLaren συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Gulf Oil τόσο στη Formula 1 όσο και στον θεσμό Can-Am από το 1968 έως το 1973. Η σχέση ανάμεσα στις δύο μριές αναβίωσε τη δεκαετία του ‘90 με την θρυλική McLaren F1 GTR της ομάδας GTC Competition, με νίκη στη στο BPR Global Endurance Series του 1996 και στην κατηγορία GT1 στο 24 ώρες του Le Mans το 1997.

Συγχρόνως, χάρη στη συνεργασία αυτή, φέτος η Gulf Oil κατέστη ο προτιμώμενος προμηθευτής λιπαντικών για το σύνολο των μοντέλων παρααγωγής την McLaren Automotive.

McLaren 720S Gulf Oil

H νέα McLaren 720S Gulf Oil

Ένας περιορισμένος αριθμός πελατών της McLaren θα έχει την ευκαιρία να έχει την ευκαιρία να αποκτήσει τα supercars της McLaren με το γνωστό livery της Gulf Oil. Η 720S που αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της νέας συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Έχοντας δοκιμάσει αρκετές αποχρώσεις για να δημιουργήσει το τέλειο φινίρισμα σε συνεργασία με την εταιρεία AkzoNobel, η τελική έκδοση των εξωτερικών χρωματισμών της McLaren 720S αποτελεί προϊόν μιας εξαντλητικής δουλειάς διάρκειας 20 ημερών από τους ανθρώπους της MSO.

Εκτός από τα εμβληματικά αγωνιστικά μπλε/πορτοκαλί χρώματα, η MSO έχει διακοσμήσει με το τελευταίο τις δαγκάνες των φρένων της ειδικής αυτής McLaren 720S. Οι ίδιοι χρωματισμοί απαντώνται και στο εσωτερικό με τις ταιριαστές μπλε/πορτοκαλί ραφές και τα λογότυπα της Gulf Oil να κοσμούν τα καθίσματα και τα προσκέφαλά τους, αντίστοιχα, καθώς και τα μαρσπίε του αυτοκινήτου.

Ανάλογες πινελιές απαντώνται και στο πηδάλιο της κατασκευής.

Η McLaren 720S παραμένει ένα από τα κορυφαία supercars της αγοράς παίρνοντας κίνηση από τον γνωστό bi-turbo V8 κινητήρα της βρετανικής εταιρείας, ο οποίος αποδίδει ισχύ 720 ίππων και ροπή 770 Nm. Η McLaren 720S Gulf Oil είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 2,9 δευτερολέπτων επιτυγχάνοντας μέγιστη τελική ταχύτητα της τάξης των 341 χλμ./ώρα.

Με σημείο αναφοράς το carbon πλαίσιο Monocage II, η McLaren 720S ζυγίζει μόλις 1.283 κιλά.

McLaren 720S Gulf Oil

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • McLaren 720S Gulf Oil
  • McLaren 720S Gulf Oil
  • McLaren 720S Gulf Oil
  • McLaren Gulf Oil
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ