top icon
Επικαιρότητα

Νέο Kia Forte Koup

Το πρώτο δίθυρο κουπέ μοντέλο της Kia Motors παρουσιάστηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Το Koup εξοπλίζεται με κινητήρες 2 και 2,4 λίτρων.

Η κουπέ έκδοση του σεντάν Forte ακούει στο όνομα Koup. Σχεδιαστικά το νέο δημιούργημα της Kia βασίζεται στο πρώτοτυπο μοντέλο που είχε παρουσιαστεί στην προηγούμενη έκθεση της αμερικανικής μεγαλούπολης. Στο πίσω μέρος του κουπέ ξεχωρίζει η διπλή απόληξη της εξάτμισης και η παρουσία διαχύτη.
 
Το Forte Koup πλησιάζει σε μήκος τα 4,5 μέτρα και στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει έως 5 επιβάτες, αν και με περιορισμένους χώρους για αυτούς στα πίσω καθίσματα. Η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ ανέρχεται σε 350 λίτρα. Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πλούσιος, με το ESP και το σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών να είναι στάνταρντ.
 
Το Forte Koup θα πωλείται σε δύο εκδόσεις, την EX και την κορυφαία SX. Η EX εξοπλίζεται από το 2λιτρο DOHC κινητήρα τεχνολογίας CVVT που αποδίδει 156 ίππους και 19,9 χλγμ. ροπής. Στην SX δράση αναλαμβάνει ο ανανεωμένος 2.4, με ισχύ 173 ίππους και ροπή 23,2 χλγμ.
 

Όπως συμβαίνει και με το σεντάν Forte, οι επιλογές για το σύστημα μετάδοσης του Koup είναι δύο ανά έκδοση: Για το EX στάνταρντ το μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και προαιρετικό το 4τάχυτο αυτόματο. Στην περίπτωση του SX η βασική επιλογή είναι το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και εναλλακτική το αυτόματο 5 σχέσεων._Κ.Μπ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ