top icon
Αγώνες

MotoGP: Ακυρώνεται το GP Φινλανδίας

Το GP Φινλανδίας ακυρώνεται και τη θέση του καταλαμβάνει το GP Στυρίας που θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος στο MotoGP.

To MotoGP σε συνεργασία με τις FIM, IRTA και Dorna Sports ανακοίνωσαν προ ολίγου την ακύρωση του GP Φινλανδίας για το 2021 εξαιτίας των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 και τους επακόλουθους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη Σκανδιναβική χώρα.

Ωστόσο, η Dorna Sports ανακοίνωσε μια νέα, πενταετή συμφωνία με τους διοργανωτές του GP Φινλανδίας, διασφαλίζοντας την θέση του KymiRing στο αγωνιστικό ημερολόγιο τουλάχιστον έως το 2026.

Τη θέση του φινλανδικού αγώνα θα καταλάβει το GP Στυρίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6-8 Αυγούστου, μία μόλις εβδομάδα πριν το GP Αυστρίας, που φιλοξενείται και αυτό στο Red Bull Ring.

Όπως ανακοινώθηκε και στους δύο αυστριακούς αγώνες θα επιτραπεί η παρουσία ενός περιορισμένου αριθμού θεατών.

Μετά την διεξαγωγή του GP Γαλλίας στο Le Mans αυτό το Σαββατοκύριακο, ακολουθούν οι αγώνες σε Mugello (Ιταλία), Montmelo (Καταλονία), Sachsenring (Γερμανία) και Assen (Ολλανδία), πριν οι αναβάτες και οι ομάδες του MotoGP κάνουν… διακοπές, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου,  επισκεπτόμενοι στη συνέχεια την αυστριακή πίστα για δύο back-to-back αγώνες στις 8 και 15 Αυγούστου.

MotoGP Finland

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ