top icon
WRC

WRC: Ετοιμάζεται η είσοδος κατασκευαστή από την Κίνα;

Δημοσίευμα από το εξωτερικό, αναφέρει πως ένας κατασκευαστής από την Κίνα ετοιμάζει την είσοδό του στα ράλλυ και ιδιαίτερα, στο WRC.

Διαχρονικά, στόχος του WRC ήταν και παραμένει η επέκταση στην αγορά της Κίνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του DirtFish, το οποίο επικαλείται ασφαλείς πηγές στην Άπω Ανατολή, μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να εισέλθει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στο “μεσοπρόθεσμο μέλλον”.

Αρχή στο WRC με αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally3

Με βάση όσα αναφέρθηκαν στο δημοσίευμα, η εν λόγω κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, που δεν κατονομάζεται, έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου. Το πρώτο κινεζικό αγωνιστικό, που αναμένεται στις ειδικές διαδρομές σε περίπου δύο χρόνια, θα είναι προδιαγραφών Rally3 (διαβάστε για τη δομή των νέων κατηγοριών του WRC ).

Φυσικά, υπάρχει συζήτηση και για συμμετοχή σε μεγαλύτερη κατηγορία, ενώ η κινεζική μάρκα που ενδιαφέρεται, εξετάζει και την εμπλοκή στο Rallycross.

Το Ράλλυ Κίνας προσμέτρησε στο WRC το 1999, έχοντας ως νικητές τους Didier Auriol-Denis Giraudet με Toyota Corolla. Το 2016, επέστρεψε προσωρινά στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, όμως δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω καταστροφών στις ασφάλτινες διαδρομές εξαιτίας μιας καλοκαιρινής καταιγίδας.

Η FIA και ο Promoter του WRC, δεν έχουν σχολιάσει την πιθανή είσοδο κινεζικής μάρκας στο θεσμό. Πάντως, αμφότερες οι πλευρές έχουν πολλάκις τονίσει, πως η επιστροφή του πρωταθλήματος στην Κίνα, βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά τους.Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες από τη χώρα αναφέρουν πως και οι Κινέζοι επιθυμούν την επιστροφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ στη χώρα τους, οπότε η λογική λέει πως η τελική συμφωνία δε θα αργήσει.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ