top icon
Επικαιρότητα

Volvo: τρία νέα παιδικά καθίσματα

Η Volvo Car Corporation παρουσιάζει τρία νέα καθίσματα για παιδιά κάθε ηλικίας, από νεογέννητα μωρά έως δέκα ετών περίπου.

Αναπαυτικό βρεφικό κάθισμα
Πρόκειται για ένα βρεφικό κάθισμα με εξυπηρετική λαβή που επιτρέπει την εύκολη μεταφορά του προς και από το αυτοκίνητο. Το βρεφικό κάθισμα χρησιμοποιείται για βρέφη νεογέννητα ηλικίας έως ενός έτους περίπου (βάρος έως 13 κιλά). Έχει υπερυψωμένα πλαϊνά με μαλακή επένδυση, τα οποία προσφέρουν υψηλό βαθμό ασφάλειας σε πλευρικές συγκρούσεις. Το προσκέφαλο ρυθμίζεται σε ύψος σε επτά διαφορετικές θέσεις και η ζώνη ασφαλείας προσαρμόζεται αυτόματα στο σωστό ύψος. Το βρέφος συγκρατείται στο κάθισμα χρησιμοποιώντας ιμάντες ασφαλείας πέντε σημείων που κουμπώνουν στο κέντρο. Το παιδικό κάθισμα τοποθετείται στο αυτοκίνητο ασφαλίζοντας στις βάσεις ISOFIX του καθίσματος ή χρησιμοποιώντας τη ζώνη ασφαλείας.
 
Κάθισμα στραμμένο προς τα πίσω για παιδιά έως 6 ετών
Αυτό το παιδικό κάθισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερο διάστημα από ότι μέχρι τώρα, από την ηλικία των εννέα μηνών μέχρι περίπου την ηλικία των έξι ετών, κάτι επαναστατικό για την παιδική ασφάλεια στο αυτοκίνητο. Είναι αναπαυτικό και εξυπηρετικό για να κάθεται το παιδί αλλά και για να κοιμάται. Τα πλαϊνά του είναι υπερυψωμένα και ρυθμίζονται, προσφέροντας ιδιαίτερα καλή προστασία σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, ενώ παράλληλα οδηγούν τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου για να περαστεί σωστά πάνω από τον ώμο του παιδιού. Οι ιμάντες ασφαλείας κουμπώνουν και ρυθμίζονται στο κέντρο για να μπορούν να προσαρμόζονται εύκολα, ανάλογα με το ύψος και τη σωματική διάπλαση του παιδιού. Δένεται στο κάθισμα του αυτοκινήτου με τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου και διαθέτει μια ενσωματωμένη βάση για να μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση μέσα στο αυτοκίνητο. Το παιδικό κάθισμα μπορεί να τοποθετηθεί στραμμένο προς τα εμπρός για παιδιά με βάρος πάνω από 15 κιλά που δεν κάθονται πλέον στραμμένα προς τα πίσω. Στη συνέχεια μπορεί να μετατραπεί σε ένα άνετο βοηθητικό κάθισμα με πλάτη επιτρέποντας στο παιδί να φορά τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου. Η Volvo συνιστά να κάθονται στο αυτοκίνητο στραμμένα προς τα πίσω μέχρι την ηλικία των τριών ετών τουλάχιστον και κατά προτίμηση μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών και πλέον.
 
Έξυπνο βοηθητικό κάθισμα με πλάτη
Για παιδιά ηλικίας από τεσσάρων έως δέκα ετών, αυτό το βοηθητικό κάθισμα με πλάτη εξασφαλίζει τη σωστή τοποθέτηση της ζώνης ασφαλείας του αυτοκινήτου γύρω από το σώμα του παιδιού. Τοποθετείται στραμμένο προς τα εμπρός και το παιδί δένεται πάνω του με τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου. Είναι ιδιαίτερο άνετο, με υπερυψωμένα πλαϊνά, μαλακά επενδεδυμένα, τα οποία επιτρέπουν στο παιδί ακόμα και να κοιμηθεί. Το προσκέφαλο μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος σε ένδεκα διαφορετικές θέσεις, όσο ψηλώνει το παιδί. Το πλάτος του βοηθητικού καθίσματος μπορεί να ρυθμιστεί σε τρεις θέσεις, επιτρέποντας στο παιδί να συνεχίσει να κάθεται άνετα όσο μεγαλώνει.
 
Τα παιδικά καθίσματα της Volvo θα διατίθενται με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, καθώς και σαφείς οδηγίες για την εύκολη τοποθέτησή τους από τους εξουσιοδοτημένους διανομείς της Volvo σε Ευρώπη και Ασία, καθώς και στην Κίνα, από το καλοκαίρι του 2009. Η Volvo συνεργάζεται με τη Britax Römer που είναι γνωστή για τον εξοπλισμό παιδικής ασφάλειας που διαθέτει. Όλα τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται για την επένδυση των παιδικών καθισμάτων είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το πρότυπο Oeko-Tex 100, το οποίο εγγυάται την απουσία συγκεκριμένων αλλεργιογόνων ουσιών. Όλες οι επενδύσεις αφαιρούνται και πλένονται στους 40°C.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ