top icon
Αγώνες

5o PICK Patras: Όλοι νικητές

Εξαιρετικά επιτυχημένη αποδείχθηκε και η πέμπτη διοργάνωση του PICK, που διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Πατρών.

Εξαιρετικά επιτυχημένη αποδείχθηκε και η πέμπτη διοργάνωση του PICK, που διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Πατρών.

H συγκεκριμένη διαπίστωση δεν ήταν βέβαια έκπληξη, αφού το PatrasInternational CircuitCart στους κεντρικούς δρόμους έχει μόνο επιτυχία, από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του έως και τώρα, προφανώς και στο μέλλον. Η πολύχρονη εμπειρία στην διαχείριση των δρόμων από το Καρναβάλι της Πάτρας, η αγωνιστική παράδοση της αχαϊκής πρωτεύουσας και της περιφέρειάς της, αλλά και η ανταπόκριση του κοινού σε κάθε τι όμορφο και καλοστημένο, είναι δεδομένη. Με αυτή την αίσθηση κατηφορίσαμε από την Αθήνα στην Πάτρα, για να καλύψουμε αυτήν την πολύ ωραία αγωνιστική γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και δικαιωθήκαμε γι ακόμη μια φορά.
 

Πέντε ήταν συνολικά οι αγωνιστικές κατηγορίες kart (Mini, Loux, Masters, Super, DD2), με τις συμμετοχές να φτάνουν στο σύνολό τους τις 63. Μπορεί η οικονομική κρίση να μην επέτρεψε περισσότερες, ωστόσο ο ενθουσιασμός και ο παλμός βρέθηκαν και πάλι στο κατακόρυφο. Η διαδικασία, ήταν η γνωστή από τις προηγούμενες διοργανώσεις: Δύο περίοδοι ελεύθερων δοκιμών, χρονομετρημένη διαδικασία δοκιμών, ημιτελικοί και τελικοί. Περιττό να αναφέρουμε ότι όλα κύλησαν άψογα και χωρίς καθυστερήσεις, αφού «μίλησε» η εμπειρία όλων και σε όλα τα επίπεδα.

 

Στον «νεκρό» χρόνο ανάμεσα στις εκκινήσεις την αδρεναλίνη κράτησαν ψηλά τα «περάσματα» αγωνιστικών αυτοκινήτων, τα οποία παρακολούθησαν κρεμασμένοι από τα κιγκλιδώματα της διαμορφωμένης πίστας των 925 μέτρων περίπου 10.000 θεατές. Το θαυμασμό τους επίσης απέσπασαν τα μονοθέσια του Πανεπιστημίου Πατρών (ηλεκτροκίνητο) και του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και η Formula Loux, αλλά και το Group των βιρτουόζων από την Ιταλία με τις BMW E36.

 

Οδηγοί και φίλοι του αυτοκινήτου το χάρηκαν δεόντως, παρά τις υψηλές για την εποχή εξωτερικές θερμοκρασίες και την έντονη ηλιοφάνεια. Έχοντας σταθεί δίπλα στο PICK από την πρώτη χρονιά της διεξαγωγής του, έχουμε να πούμε ότι κάθε φορά παρουσιάζεται περισσότερο ενισχυμένο και πιο δημοφιλές, έχοντας καταστεί πλέον θεσμός και πόλος έλξης για την πόλη της Πάτρας, στο τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε Σεπτέμβρη. 

 

Στο περιθώριο του αγώνα όλοι εξέφρασαν τις ελπίδες τους για την ολοκλήρωση (σε σύντομο χρόνο πλέον, ελπίζουμε) του αυτοκινητοδρομίου της Χαλανδρίτσας, την πίκρα τους για το γεγονός ότι το Ράλλυ Ακρόπολις έμεινε εκτός θεσμού WRC για το 2014, αλλά και την πεποίθησή τους πως ο Εθνικός μας Αγώνας θα επιστρέψει δυναμικά το 2015.

 

Στο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης (www.pickpatras.gr) μπορείτε να δείτε τους χρόνους όλων των αγωνιζομένων στις ελεύθερες και στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά και στα ημιτελικά, όπως επίσης και στους τελικούς.


 
PICK 2013
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 
ΜΙΝΙ
Pole-position: Σωτήρης Αθανασόπουλος 45.647

Νικητής ημιτελικού: Σωτήρης Αθανασόπουλος
Ταχύτερος γύρος τελικού: Σωτήρης Αθανασόπουλος 45.580

Νικητής τελικού:
Σωτήρης Αθανασόπουλος

 
LOUX
Pole-position: Χρήστος Σαγανάς 43.140

Νικητής ημιτελικού: Χρήστος Σαγανάς
Ταχύτερος γύρος τελικού: Σάββας Θεοδώρου 42.734

Νικητής τελικού:
Χρήστος Σαγανάς

 
DD2
Pole-position: Μηνάς Μπενής 41.399

Νικητής ημιτελικού: Κινδύρογλου Αλέξανδρος
Ταχύτερος γύρος τελικού: Στόγιαν Γκόσεβιτς 42.664

Νικητής τελικού: Μηνάς Μπενής

 
MASTER
Pole-position: Βασίλης Ζάχος 43.180

Νικητής ημιτελικού: Βασίλης Ζάχος
Ταχύτερος γύρος τελικού: Αλέξανδρος Ντρίο 42.216

Νικητής τελικού:
Βασίλης Ζάχος

 
SUPER
Pole-position: Φίλιππος Καλέσης 41.516

Νικητής ημιτελικού: Φίλιππος Καλέσης
Νικητής τελικού:
Φίλιππος Καλέσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ