top icon
Επικαιρότητα

Νέο Opel Astra

Οι πρώτες εργοστασιακές φωτογραφίες και οι πρώτες επίσημες πληροφορίες για τη νέα γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου της Οpel.

Το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της Opel θα κάνει την πρώτη του επίσημη παγκόσμια εμφάνιση του στις 17 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, με πεντάθυρο hatchback αμάξωμα. Με μήκος 4,42 μέτρα, το νέο Astra είναι σχεδιαστικά σημαντικά επηρρεασμένο από το μεγαλύτερό του Insignia και προσφέρει σύμφωνα με την Οpel αυξημένη ευρυχωρία και άνεση στους επιβάτες, χάρη σε ένα μεταξόνιο μακρύτερο κατά 71 mm σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.
 
Το Opel Astra, που εξελίχθηκε στο Rüsselsheim, διαθέτει νέο πλαίσιο. Το μακρύτερο μεταξόνιό του συνδυάζεται με φαρδύτερα μετατρόχια κι ένα νέο πίσω άξονα που σύμφωνα με την εταιρεία θα αυξήσει περαιτέρω την ευελιξία και ευστάθεια, χωρίς να υπονομεύεται η άνεση. Όπως το Insignia, μπορεί να συνδυάζεται με το ευφυές ηλεκτρονικό σύστημα οδήγησης Opel FlexRide, που προσφέρει στον οδηγό τρεις ρυθμίσεις (στάνταρ, Sport και Tour).
 
Η γκάμα των μηχανικών συνόλων περιλαμβάνει οκτώ κινητήρες προδιαγραφών Euro 5. Όλοι, πλην των μονάδων με τη χαμηλότερη ιπποδύναμη, εφοδιάζονται με εξατάχυτα κιβώτια. Επίσης, ένα νέο συμπαγές αυτόματο κιβώτιο με λειτουργία «Active Select» θα κάνει το ντεμπούτο του.
 
Η σειρά CDTI turbo diesel περιλαμβάνει τέσσερις κινητήρες common-rail, πολλαπλού ψεκασμού, 1.3 μέχρι 2.0 λίτρων με ισχύ από 95 μέχρι 160 ίππων. Όλοι συνοδεύονται από φίλτρο σωματιδίων diesel (DPF). Μία έκδοση ecoFLEX, με εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο κατανάλωσης και εκπομπών CO2, θα πλαισιώσει το πρόγραμμα.
 
Οι τέσσερις βενζινοκινητήρες κυβισμού 1.4 και 1.6 λίτρων προσφέρουν ισχύ από 100 έως 180 ίππους. Ένας νέος, μικρότερου κυβισμού 140 ίππων 1.4 Turbo αντικαθιστά την ατμοσφαιρική μονάδα των 1.8 λίτρων, παράγοντας 14% περισσότερη ροπή και επιτυγχάνοντας επιτυγχάνει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ