top icon
Αγώνες

WRC: Έχουμε Πρωταθλητή!

Και τυπικά, πλέον, ο Sebastien Ogier είναι δικαίως Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC, δίνοντας τέλος στην κυριαρχία εννιά ετών του συμπατριώτη του Sebastien Loeb.




Δεν χρειάστηκε καν να προσπαθήσει! Από την αφετηρία της πρώτης ειδικής διαδρομής του Ράλλυ Γαλλίας, η οποία είχε το χαρακτήρα της Power Stage, ο Sebastien Ogier γνώριζε ότι είχε κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Thierry Neuville δεν είχε καταφέρει να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στην Power Stage, κάτι που σήμαινε ότι και μαθηματικά ο τίτλος κατέληγε στα χέρια του οδηγού της VW. Ο Ogier πανηγύρισε εις διπλούν, αφού γιόρτασε την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας επικρατήσει επί του άσπονδου φίλου του, Sebastien Loeb, στην προσωπική του μάχη. Στο τέλος, η εικόνα του πρώην πλέον Πρωταθλητή να συγχαίρει τον νυν, είναι χαρακτηριστική για την επόμενη μέρα στο WRC. Αντίστοιχα πανυγηρική εικόνα και στα σέρβις της VW, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι της ομάδας, όπως ο επικεφαλής Jost Capito, περίμεναν υπομονετικά στο κοντρόλ για να γιορτάσουν με τον Seb Ogier τον πρώτο τίτλο της γερμανικής εταιρίας στο WRC. Φυσικά, αντίστοιχες ήταν και οι εκδηλώσεις του κόσμου, που συνόδευσαν το Polo από την σούπερ ειδική μέχρι και το σέρβις παρκ με ιαχές και πανηγυρισμούς.

 

Στον αγώνα, τώρα, ο Dani Sordo έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετά τη νίκη του στη Γερμανία. Ο Ισπανός σημείωσε τομν ταχύτερο χρόνο στην Power Stage, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στις μαθηματικές ελπίδες του Neuville για τίτλο. Τον τρίτο χρόνο έκανε ο Ogier, ο οποίος του χάρισε και τον πολυπόθητο βαθμό που αναζητούσε από την Αυστραλία, αν και εν τέλει αποδείχθηκε ότι δεν είχε ιδιαίτερη σημασία. Φυσικά, αρκετοί θα έχετε την απορία τι έγινε ο Loeb! Ο Γάλλος εννιά φορές Πρωταθλητής, πραγματοποίησε μόλις τον έβδομο χρόνο(!) στην σούπερ ειδική, δείχοντας επηρεασμένος από την αποχή του από το μπάκετ του DS3 WRC. Πάντως, ο Seb έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στο στοπ της ειδικής στον συμπατριώτη του, αν και δεν άντεξε να βλέπει τους πανηγυρισμούς και προτίμησε να… «καβαλήσει» τα πεζοδρόμια για να επιστρέψει στο σέρβις.

 

Με αυτόν τον τρόπο, οι περισσότεροι είναι προετοιμασμένοι αύριο να παρακολουθήσουν έναν πραγματικό πόλεμο στις ειδικές διαδρομές. Σκοπιμότητες τέλος, κανείς δεν έχει να κερδίσει κάτι, και όλοι θα διεκδικήσουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Ο Ogier για να συνδυάσει τον τίτλο με μία νίκη, και μάλιστα μέσα στην ιδιαίτερη πατρίδα του μεγάλου του αντιάλου και με τον ίδιο παρών. Ο Loeb, που αγωνίζεται με ένα DS3 στο οποίο δεσπόζουν αριθμοί με τις επιτυχίες του στο θεσμό, θέλει να ρίξει τους τίτλους τέλους της καριέρας του με ακόμα μία νίκη, επισκιάζοντας τον τίτλο του Ogier. O Neuville, από την πλευρά του, θέλει να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο WRC, και πόσο μάλλον με τα δύο σπουδαιότερα ονόματα του θεσμού στον ίδιο αγώνα, για να αποδείξει ότι είναι το μέλλον. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Dani Sordo, που επιθυμεί τη νίκξη διακαώς, τόσο για να αποδείξει την ταχύτητα του στην άσφαλτο, όσο και για να αυξήσει τις πιθανότητες του να παραμείνει στη Citroen τη νέα χρονιά. Ρυθμιστής σε κάθε περίπτωση; Ο καιρός! Και αν επαληθευτούν οι βροχές που προβλέπει το αυριανό δελτίο, τότε οι εκπλήξεις θα είναι αρκετές._Π.Τ.

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ