top icon
Επικαιρότητα

Volkswagen Scirocco R

Οριστική είναι η απόφαση του Γερμανού κατασκευαστή για την παραγωγή του πιο δυνατού Scirocco, που με το διακριτικό «R» θα διαθέτει ισχύ 265 ίππων.

Το μειωμένο κόστος εξέλιξης είναι η αιτία που, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα χρησιμοποιηθεί για το αυτοκίνητο ο κινητήρας της πέμπτης γενιάς του Golf GTI και όχι αυτός που εξοπλίζει το τωρινό μοντέλο.
 
Παράλληλα, διέρρευσαν και οι πρώτες πληροφορίες για την μελλοντική κορυφαία έκδοση του Golf, που θα έχει επίσης ισχύ 265 ίππων και μάλλον θα λέγεται «R20». Και αυτό το μοντέλο, θα εξοπλιστεί με το προαναφερόμενο μηχανικό σύνολο.   
 
Στο Scirocco R, η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Με αυτόν τον τρόπο για το νέο μοντέλο απαιτούνται 6,5 δευτερόλεπτα για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Το πλαίσιο είναι χαμηλωμένο σε σύγκριση με το συμβατικό Scirocco, ενώ η διάμετρος των δίσκων του συστήματος πέδησης έχει αυξηθεί (345 χλστ. εμπρός, 310 χλστ. πίσω). Επίσης, υπάρχει και ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό «XDS», στον εμπρός άξονα.
 
Από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης το SciroccoR διαθέτει  επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, πλαϊνά μαρσπιέ, αεροτομή στο πίσω μέρος και φώτα ημέρας εμπρός (LED), όπως και πιο σκουρόχρωμα κρύσταλλα στα πίσω φώτα.
 
Στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο διαθέτει ένα περισσότερο σπορ τιμόνι τριών ακτίνων, όργανα στο ταμπλό του επανασχεδιασμένα, ενώ αφθονούν και οι λεπτομέρειες αλουμινίου.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ